Hlavní obsah

Son Hung-min podstoupí výcvik u námořní pěchoty. Čeká ho brutální dril, plná polní i plynová komora

Jihokorejský fotbalový útočník Son Hung-min odletěl do vlasti a koncem dubna si tam odslouží povinný vojenský výcvik u armády. Sedmadvacetiletý hráč Tottenhamu Hotspur si vybral námořní pěchotu a čeká ho intenzivní měsíční dril. Vojenský úředník námořního sboru popsal průběh programu agentuře Reuters a zdá se, že věčně usměvavého fotbalistu čeká značně namáhavá šichta.

Foto: Sport.cz

Son Hung-min si za svou kariéru jistě zvykl tvrdě trénovat, vojenský výcvik u jihokorejské armády má ale pověst zvlášť náročné zkoušky.

Článek

Hvězda Premier League nastoupí v koronavirové pauze na výcvik k jednotce námořníků 20. dubna na ostrově Čedžu. Nyní je fotbalista ještě v domácí karanténě po návratu z Anglie.

Za normálních okolností by Sona čekalo 21 měsíců služby. Díky předloňskému triumfu na Asijských hrách ale získali korejští fotbaloví reprezentanti výjimku. O to intenzivnější ale trénink nejspíš bude.

Úředník námořního sboru agentuře Reuters popsal, na co se musí sedmadvacetiletý hráč připravit. Půjde o disciplinární vzdělávání, bojové, chemické, biologické a jaderné cvičení. „Když už jste v armádě, musíte umět pálit z pušky, nadýchat se slzného plynu, účastnit se bitvy a plazit se po poli," řekl voják.

Trénink týkající se seznámení se slzným plynem prý probíhá ve zvláštní plynové komoře, kde musí mladí branci strávit několik minut. Údajně se jedná o nejnáročnější část celého programu. Měsíční intenzivní výcvik je zakončen 30kilometrovým pochodem v plné polní.

Reklama

Související témata:
Výcvik