Hlavní obsah

Brückner je srovnáván s Trapattonim, střelec Janko s Kollerem

VÍDEŇ

Český trenér Karel Brückner při své premiéře u rakouské reprezentace nadchl Rakousko a remízou 2:2 v Itálii napodobil český tým, který týž večer odehrál se stejným výsledkem zápas v Anglii. Navíc trenér vsadil i na stejný herní systém, který praktikoval u české reprezentace, a tak si začala rakouská média všímat paralel. Původně opomíjený útočník Marc Janko je srovnáván s Janem Kollerem. Italský tisk zase přirovnává českého trenéra k slavnému Trapattonimu.

Článek

"Trenér Brückner při svém debutu překvapil a poslal na hrot osamoceného Janka," všiml si deník Neue Krone Zeitung. Za jediného útočníka ale Brücknera nikdo nekritizuje. "Výkony obou dodatečně nominovaných jen potvrzují, jak kompetentní trenér Brückner je," konstatoval spokojený deník Kurier.

Sám hráč srovnání s českou hvězdou odmítá. "Já jsem Marc Janko a hraju za Rakousko. Jistě, Koller dokázal hodně, ale můj vzor byl spíš Luca Toni," vyznal se Janko z obdivu k italskému útočníkovi. Janko se ošíval i při myšlence, že by byl hráčem pouze pro tento systém. "To ne, myslím, že bych se prosadil i při hře po zemi," řekl Janko.

Remíza vyvolala zlepšenou náladu

V rakouském tisku vyvolala remíza zlepšenou náladu. "Co se individuálních výkonů týče, je pořád co zlepšovat, ale teď už se zářijové kvalifikace proti Francii bát nemusíme, bude otevřená," napsal Wiener Zeitung.

Rakouského zlepšení pod Brücknerovou taktovkou si všimla i italská média. "Rakousko v prvním zápase pod českým Trapattonim nastřílelo za jediný poločas víc gólů, než za celé mistrovství Evropy," komentovala zápas Gazzetta dello Sport. "Brückner se dostal do pozice, o které ještě před pár týdny nikdo nemohl ani přemýšlet," napsal Il Giornale.

Už ne tak jednoznačný obraz o Brücknerovu přijetí v Rakousku se ale nabídne tomu, kdo otevře komentáře pod články na rakouských serverech. Velká část diskutujících uznává, že pod Brücknerem "šance kdysi směšného týmu hodně stouply", mnoho dalších ovšem Brücknera kritizuje za zastaralost systému a absenci pohybu hráčů. I v tom je Brücknerova nová štace velmi podobná té u české reprezentace.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.