Hlavní obsah

V ideální jedenáctce podle hlasování na webu UEFA je šest Španělů

NYON

Španělští fotbalisté s převahou ovládli hlasování fanoušků na internetové stránce UEFA o nejlepší jedenáctku roku 2008. Zhruba čtvrt miliónu uživatelů oficiálního webu evropské fotbalové unie odevzdalo přes tři milióny hlasů, na základě nichž se do ideální sestavy dostalo hned šest reprezentantů ze země evropských šampiónů.

Článek

Stejně jako ve výsledcích obdobné ankety FIFA jsou součástí "Týmu snů" brankář Iker Casillas, který dostal přednost před spolunominovaným Petrem Čechem, obránci Sergio Ramos a Carles Puyol, kteří zase předčili Tomáše Ujfalušiho, a záložník Xavi Hernández. Navíc jsou v jedenáctce i další záložník Cesc Fábregas a útočník Fernando Torres.

Nejpočetnější zastoupení podle klubové příslušnosti má současný suverén španělské ligy Barcelona. Vedle Puyola a Xaviho se totiž prosadil i argentinský útočník Lionel Messi, jediný mimoevropský hráč. Po dvou fotbalistech mají v sestavě Real Madrid a mnichovský Bayern.

Za španělskou ligou následuje podle počtu vybraných hvězd anglická Premier League se čtyřmi fotbalisty včetně nejlepšího hráče světa Cristiana Ronalda z Manchesteru United. Jako trenéra si fanoušci žádali nejvíce stejně jako před rokem ikonu Manchesteru Alexe Fergusona.

Jedenáctka roku 2008 podle hlasování fanoušků na internetové stránce UEFA:
Iker Casillas - Sergio Ramos (oba Šp./Real Madrid), John Terry (Angl./Chelsea), Carles Puyol (Šp./Barcelona), Philipp Lahm (Něm./Bayern Mnichov) - Cristiano Ronaldo (Portug./Manchester United), Xavi Hernández (Šp./Barcelona), Cesc Fábregas (Šp./Arsenal), Franck Ribéry (Fr./Bayern Mnichov) - Lionel Messi (Arg./Barcelona), Fernando Torres (Šp./Liverpool). Trenér: Alex Ferguson (Manchester United).

Reklama