Hlavní obsah

Majitel Chelsea Abramovič poprvé vypadl z trojice nejbohatších ruských miliardářů

Ruský majitel fotbalového klubu Chelsea miliardář Roman Abramovič poprvé vypadl z trojice nejbohatších ruských miliardářů. Vyplývá to z žebříčku, který příští pondělí zveřejní ruský časopis Finans. Celkově se však list dopočítal v zemi rekordního počtu 114 dolarových miliardářů proti loňským 77.

Foto: Archiv

Roman Abramovič s rodinou.

Článek

Loni se Abramovič s majetkem odhadnutým na 17 miliard dolarů v žebříčku Finans ještě udržel v první trojce, zatímco v pořadí sestaveném časopisu Forbes už sklouzl na čtvrtou příčku. Forbes vyčíslil Abramovičovo jmění na 11,2 miliardy dolarů.

Kdo Abramoviče letos z bronzového stupínku v podání Finans sesadil, ještě není jasné. Komentátoři největší šance přisuzují Sulejmanu Kerimovovi, finančníku Michailu Fridmanovi a možná i Olegu Děripaskovi, známému v Česku hlavně sporem s českými menšinovými podílníky v pojišťovně Ingosstrach.

O tom, že se v první trojce udrží vítězové loňského a předloňského žebříčku, ocelářský baron Vladimir Lisin (loni 18,8 miliardy dolarů) a podnikatel Michail Prochorov (17,85), není pochyb.

Reklama