Hlavní obsah

UEFA zaznamenala rekordní zájem, o vstupenky na fotbalové Euro

PARHA

V první fázi předprodeje vstupenek na fotbalové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině zaznamenala UEFA prostřednictvím svých stránek více než 12 milionů žádostí z celého světa. Tento rekordní zájem převyšuje o 17 procent údaje z minulého turnaje, který se konal v roce 2008 ve Švýcarsku a v Rakousku.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Oficiální logo mistrovství Evropy ve fotbale pro rok 2012.

Článek

Zájemci se v úvodní fázi mohli zaregistrovat na stránky UEFA a během března se ucházet o vstupenky. Šťastné majitele určí až losování, které proběhne od 19. do 22. dubna.

Nejvíce žádostí podali příznivci z pořadatelských zemí, kteří tvoří 88 procent z celkového počtu. O šampionát z ostatních evropských zemí projevili největší zájem Němci a Rusové, přestože ani tyto na obyvatele početné země zatím nemají jistotu, že se jejich národní týmy na šampionát kvalifikují.

Další velká vlna zájmu se dá očekávat na podzim po skončení kvalifikace a následném losu základních skupin. Fotbalové svazy, jejichž reprezentace se na šampionát probojují, pak dostanou jako v minulosti určité procento vstupenek na zápasy svých týmů, které nabídnou svým fanouškům. Celkem se k fanouškům dostane 1,4 milionu vstupenek.

Reklama

Související témata: