Hlavní obsah

Boca Juniors rozplakali Maradonovu dceru v lóži

Buenos Aires

Hold zesnulé legendě Diegu Maradonovi vzdal v neděli také fotbalový klub Boca Juniors v jeho rodné Argentině. Domácí hráči měli všichni dres s Maradonovou jmenovkou a po vstřelení gólu se shromáždili před lóží, kde tentokrát seděla jen jeho nejstarší dcera Dalma. V hledišti stadionu La Bombonera byly obří transparenty i vlajky na Maradonovu počest.

Foto: Marcelo Endelli, Reuters

Oscar Zeballos, hráč Boca Juniors, se jmenovkou zesnulého Diega Maradony na dresu.

Článek
Fotogalerie

Mistr světa z roku 1986 hrál za Bocu Juniors ve dvou obdobích: v letech 1981-82, přičemž v prvním roce s ním slavil titul, a pak po návratu z Evropy na sklonku kariéry v letech 1995 až 1997. Krátce nosil dres i nedělního soupeře Newell's Old Boys. Hráči Bocy zvítězili 2:0 a po vstřelení gólu dlouho aplaudovali před lóží, v níž byla jen plačící Dalma.

Kvůli koronaviru byly tribuny bez diváků, ale prázdnotu ochozů zaplnily obří transparenty. Jeden z nich měl uprostřed velké srdce a právě Maradona ho před téměř 30 lety fanouškům Bocy daroval. V poločase zhasla světla a osvětleny zůstaly jen nápisy Zlaté dítě, Věčný Diego, rok jeho narození (1960) a symbol nekonečna, tedy stejné jako například při nedělním utkání Neapole v italské lize.

Maradona zemřel minulý týden ve středu na infarkt, bylo mu 60 let. Vzpomínkové ceremoniály provázely řadu zápasů na celém světě včetně sobotního programu v argentinské lize, která byla přejmenována na Copa Diego Maradona (Pohár Diega Maradony).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň