Hlavní obsah

Futsalisté se na ME utkají s domácím Chorvatskem a Rumunskem

ZÁHŘEB

Soupeři českých futsalistů na únorovém mistrovství Evropy budou v základní skupině domácí Chorvatsko a Rumunsko. Rozhodlo o tom dnešní losování v Záhřebu. Z každé skupiny postoupí do čtvrtfinále dva celky, Češi obhajují třetí místo.

Článek

Dvanáct účastníku turnaje bylo rozděleno do čtyř skupin po třech týmech. Losování měly na starosti legendy chorvatského fotbalu Robert Jarni a Davor Šuker. Ti nalosovali Čechy do skupiny A k Chorvatsku a Rumunsku, s nímž se střenou v prvním utkání.

"Určitě jsme spokojeni, protože to mohlo dopadnou hůře," řekl trenér české reprezentace Tomáš Neumann. "Už potřetí za sebou jsme dostali na turnaji domácí tým do skupiny. Chorvatsko je na vzestupu a bude určitě nepříjemné. A s Rumunskem se dobře známe. Bude to hodně vyrovnaná skupina, ze které může každý postoupit, ale také vypadnout," dodal.

V případě postupu do čtvrtfinále narazí čeští futsalisté na tým ze skupiny B, kam byli nalosováni čtyřnásobní šampioni a obhájci titulu Španělé, Ukrajina a Slovinsko. "Pokud budeme koukat už takhle dopředu, tak by bylo určitě dobré vyhrát skupinu a vyhnout se Španělsku, protože pak bychom narazili na hratelné soupeře," řekl Neumann.

Ve skupině C se představí nováček Turecko, Itálie a Rusko. A skupinu D tvoří Portugalsko, Ázerbájdžán a Srbsko.

Turnaj se uskuteční od 31. ledna do 11. února v Záhřebu a ve Splitu.

Reklama