Hlavní obsah

VIDEO: Znovu je tu Gólparáda. Rána patou, šibenice či polonůžky

Je tu další Gólparáda. Prvoligové soutěže v Evropě sice měly pauzu, ale i tak bylo z čeho vybírat. I na trefy z exotických končin dojde. Uvidíme, nakolik vás osloví. Minulý díl byl v krátké historii naší ankety rekordní, co se týče počtu hlasujících. A vyhrál zase jiný typ branky. Po Modričově šibenici a Rogerových nůžkách uspěla vlastně celá akce Realu na jeden dotyk, na jejímž konci byl Ronaldo. V hlasování se neztratil ani první český zástupce Luboš Formánek z jihočeského Jankova. Najdeme další zajímavý gól z domácích hřišť? Je to i na vás, ale teď už k hlasování z tohoto týdne.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

1

Záložník Vincenzo De Liguori se touhle trefou do šibenice postaral o to, že Nocerina v italské Serii B vyrovnala na hřišti Gubbia na 1:1, Antonio Donnarumma v domácí bráně těžko mohl něco dělat. Hosté nakonec podlehli 1:2, ale jejich trefa byla parádní.

2

A čeká nás výlet do Jižní Ameriky. Martín Aguirre ze slavného celku River Plate, který momentálně dlí ve druhé argentinské lize, dovršil báječný obrat na hřišti Huracanu. Ten vedl, ale Aguirre pak parádní hlavičkou a neméně vydařenými polonůžkami, které zařazujeme do Gólparády, zařídil obrat skóre ve prospěch svého týmu.

3

Stadión Maracaná viděl v brazilské lize tradiční derby, v němž Flamengo v závěru obracelo vývoj boje s Fluminense ve svůj prospěch. Postaral se o to hlavně argentinský záložník Dario Bottinelli. Takhle vyrovnal a v nastavení ještě jednou překonal v bráně odvěkých rivalů Diega Cavalieriho a bylo to 3:2.

4

Další gól se zrodil v přípravném utkání, v němž Írán jednoznačně deklasoval Palestinu 7:0. Šestý gól obstaral přesnou trefou Pejman Nouri.

5

Kop patou slavil úspěch. Islanďan Hallgrímur Jónasson takhle dal jeden ze svých gólů portugalskému brankáři Rui Patríciovi v kvalifikační bitvě, snížil na 2:3. Ale na body to nestačilo. Island podlehl v divoké přestřelce 3:5.

6

Zastavíme se rovněž v Africe. Kvalifikace Poháru národů svedla proti sobě Maroko a Tanzánii. Na 2:1 nádherně dával domácí Adel Taarabt a nasměroval svůj tým k vítězství 3:1.

7

Arménie doma v kvalifikaci ME 2012 drtila Makedonii. Přispěl k tomu svým hezkým gólem i Henrik Mkhitaryan. Zvyšoval na 2:0, jeho tým nakonec jásal nad vítězstvím 4:1.

Reklama

Související témata: