Hlavní obsah

Barcelona získala všechny ceny v anketě magazínu World Soccer

LONDÝN

Fotbalisté Barcelony zcela opanovali anketu britského magazínu World Soccer. Nejlepším fotbalistou byl zvolen Lionel Messi, trenérem roku Josep Guardiola a týmem roku se stal právě katalánský celek. Hegemonii Barcelony narušil jen Neymar ze Santosu, který byl označen za nejlepšího mladého hráče.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalová Barcelona ovládla mezinárodní ankety.

Článek

Messi získal více než 60 procent všech hlasů, což se v devětadvacetileté historii ankety nikomu nepovedlo. Dosud nejvíce bylo 54 procent, které získal v roce 1984 současný šéf UEFA Michel Platini.

Druhý letos skončil Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, který dostal 9,3 procenta hlasů. Třetí místo připadlo se 7,6 procenta Messiho spoluhráčovi z Barcelony Xavimu. Všichni tři jsou rovněž nominováni na Zlatý míč FIFA.

Guardiola získal cenu před trenérem Uruguaye Oscarem Tabárezem a Alexem Fergusonem z Manchesteru United. Mezi kluby Barcelona porazila Uruguay a Porto.

Pro Messiho a Guardiolu šlo o druhé vítězství, oba byli zvoleni i v roce 2009. Barcelona mezi kluby kralovala v anketě potřetí (2006 a 2009). Loni vyhráli Xavi, José Mourinho a Španělsko.

Reklama

Související témata: