Hlavní obsah

Divočina před stadionem! Fotbaloví fanoušci zablokovali týmový autobus, zasahovala policie

Šymkent/Praha

Protesty fotbalových fanoušků proti majitelům klubů nebo špatným výsledkům nejsou specialitou jen týmů Premier League. Rozzuření příznivci kazašského prvoligového klubu Ordabasy zabránili týmovému autobusu odjet po prohraném zápase s Aktobe od stadionu. Dav musely uklidňovat desítky těžkooděnců.

Foto: Instagram fc_ordabasy

Fanoušci Ordabasy. Ilustrační foto.

Článek

Fanoušci dlouhodobý neúspěch svého týmu nesou vždy špatně. Když se k tomu přidá ještě nepochopení a ignorace ze strany vedení klubu, je celkem jisté, že příznivci se začnou bouřit. Ordabasy, bývalý účastník Evropské ligy, se potácí na sedmém místě v tabulce a je blíže sestupovému pásmu než horní části tabulky.

Na začátku tohoto měsíce tým díky vítězství 1:0 nad FK Akzhayik gólem v 92. minutě ukončil sérii sedmi zápasů bez výhry, ale pak hned přišla další prohra, stejným poměrem s Aktobe.

To byla pro fanoušky poslední kapka. Stovky z nich zabránily odjezdu týmového autobusu ze stadionu K. Munaitpasova, kde předtím sledovaly hráče, kteří už pošesté z devíti zápasu nedokázali dát ani gól. Rozzuřený dav přijely usměrnit desítky těžkooděnců.

Z příspěvku klubu na sociálních sítích se ukázalo, že protesty se úplně neminuly účinkem. Fanoušci se totiž sešli s vedením klubu a mohli o nepříznivé situaci diskutovat. Z komentářů u příspěvku se však zdá, že k velkému klidu setkání nevedlo.

Prý nepadly ani konkrétní otázky, ani žádné definitivní odpovědi. Několik příznivců požaduje rezignaci hlavního trenéra a bývalého kazašského internacionála Bachtijara Bajseitova, jiní vznášejí obvinění k dalším lidem z vedení.

Hráči Ordabasy si fanoušky možná trochu opět získali vítězstvím 2:0 nad lídrem soutěže z Astany, který předtím ve všech 16 zápasech nepoznal porážku.

Reklama