Hlavní obsah

Španělský soud nařídil zrušit sankce pro tři zbylé superligové kluby

Španělský soud ve čtvrtek nařídil evropské fotbalové unii UEFA zrušit všechny sankce uvalené na Real Madrid, Barcelonu a Juventus kvůli založení nezávislé superligy. Obchodní soud v Madridu vyzval UEFA, aby nepodnikla žádné kroky k případnému vyloučení tria klubů ze svých pohárových soutěží.

Foto: Twitter @PurelyFootball

Španělský soud ve čtvrtek nařídil evropské fotbalové unii UEFA zrušit všechny sankce uvalené na Real Madrid, Barcelonu a Juventus kvůli založení nezávislé superligy.

Článek

Dále soud oznámil, že UEFA nesmí nutit organizátory formálně rozpustit superligu, a zakázal unii udělit klubům pokutu ve výši 100 milionů eur (2,5 miliardy korun). Vyzval také anglickou Premier League a Italskou fotbalovou federaci, aby kluby zapojené do projektu netrestala.

Založení superligy vyhlásilo dvanáct elitních evropských týmů v dubnu, projekt ale kvůli obrovské vlně odporu většiny fotbalové veřejnosti nevydržel ani 48 hodin. Od projektu se odvrátila devítka Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, AC Milán, Inter Milan a Atlético Madrid.

Trio Barcelona, Real Madrid a Juventus se ale od superligy distancovat odmítlo. UEFA s nimi vedla disciplinární řízení, které začátkem června pozastavila.

Reklama