Hlavní obsah

Brankář Zlámal se po 17 letech rozloučil s fotbalovou kariérou

Praha

Fotbalový brankář Zdeněk Zlámal ukončil v 35 letech kariéru. Své rozhodnutí oznámil na Instagramu. Naposledy působil ve Skotsku, kde oblékal dres Heart of Midlothian, St. Mirren a St. Johnstone.

Foto: archiv Zdeňka Zlámala

Fotbalový brankář Zdeněk Zlámal ukončil v 35 letech kariéru.

Článek

"Po dlouhých a velmi pestrých 17 letech jsem se rozhodl ukončit profesionální fotbalovou kariéru a odejít na zasloužený odpočinek. Velké díky všem, které jsem na své cestě potkal. Hlavně rodině, všem fanouškům, spoluhráčům, trenérům a kamarádům," napsal Zlámal na sociální síti.

V české lize odchytal 187 zápasů za Zlín, Liberec, Slavii, Bohemians 1905 a především Olomouc, s kterou v roce 2012 vyhrál domácí pohár i Superpohár. Pohárovou trofej slavil také letos ve Skotsku v dresu St. Johnstone. Během působení v Bohemians 1905 se dokonce zapsal mezi ligové střelce, když v srpnu 2015 v utkání s Duklou skóroval hlavou po rohovém kopu a vyrovnal na konečných 2:2.

V roce 2009 si Zlámal zachytal i za reprezentaci v přípravném utkání proti Maltě. Zahraniční angažmá si vyzkoušel také v Udine, Cádizu, Bari a Alanyasporu.

Reklama