Hlavní obsah

VIDEO: FIFA zveřejnila nominaci na Gól roku. Zvítězí Ibrahimovicovy famózní nůžky?

Curych

Vyhlášený kanonýr Zlatan Ibrahimovic, brilantní technik Neymar, ale i dvě zástupkyně něžného pohlaví Australanka Lisa de Vannaová a Francouzka Louisa Necibová figurují v desetičlenné nominaci 5. ročníku ankety o Cenu Ference Puskáse za Gól roku FIFA. Fotbaloví fanoušci v internetovém hlasování na stránkách mezinárodní federace do 9. prosince rozhodnou o trojici finalistů.

Nominace na Gól roku 2013.

 
Článek

Naposledy získal prestižní ocenění pojmenované po legendárním maďarském ostrostřelci Slovák Miroslav Stoch, tentokrát je žhavým favoritem Ibrahimovic. Vytáhlý švédský útočník je v nominaci za famózní střelu nůžkami v loňském listopadovém utkání proti Anglii. Kanonýr PSG se trefil jen pár hodin poté, co FIFA odstartovala čtvrtý ročník hlasování o nejhezčí branku sezóny, jeho mimořádný gól tak byl zařazen do ankety až letos.

Brazilský kouzelník Neymar už Puskásovu trofej doma má, v nominaci byl i loni a nechybí ani letos - v červnovém Poháru FIFA se blýskl parádní gólovou střelou bez přípravy v utkání s Japonskem. O přízeň fanoušků se ucházejí rovněž italský reprezentant Antonio di Natale z Udine za nádherný volej v utkání italské ligy proti Chievu či dalekonosná trefa Daniela Ludueny v nejvyšší mexické soutěži.

Z trojlístku finalistů budou fotbaloví příznivci vybírat ve druhém kole hlasování. Jméno vítěze bude vyhlášeno 13. ledna příštího roku na galavečeru v Curychu spojeném s předáváním Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa.

Kdo by měl podle vás získat Cenu Ference Puskáse za rok 2013?
Peter Ankersen
4,2 %
Lisa De Vannaová
5,5 %
Antonio Di Natale
3,1 %
Zlatan Ibrahimovic
74,4 %
Panagiotis Kone
2,8 %
Daniel Luduena
1,5 %
Nemanja Matič
2,9 %
Louisa Necibová
1,7 %
Neymar
2,4 %
Juan Manuel Olivera
1,5 %
Celkem hlasovalo 15250 čtenářů.

Reklama

Související témata: