Hlavní obsah

Falešný fotbalový agent vylákal z hráčů minimálně 200 tisíc korun

Praha

Falešný fotbalový agent vylákal z hráčů minimálně 200 000 korun. Kriminalisté ho obvinili z podvodu, hrozí mu až pět let vězení. Podvody páchal v Praze, Kroměříži, Hradci Králové, Mostě, na Prostějovsku, Mělnicku, Praze-východ, ale i na Slovensku. Kriminalisté předpokládají, že podvedených je daleko více. ČTK to sdělila mluvčí středočeské policie Markéta Johnová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek bankovek

Článek

Sedmadvacetiletý cizinec od března do prosince loňského roku nejméně od devíti lidí z různých míst České republiky vylákal peníze pod záminkou, že hráčům zařídí fotbalovou zkoušku v zahraničních klubech, většinou v Itálii. "Mělo se jednat o vratnou zálohu. S poškozenými vždy uzavřel smlouvu, termíny však nezprostředkoval, peníze nevrátil a přestal komunikovat," informovala Johnová.

Ve většině případů si vyhlédl na internetových stránkách hráče fotbalového klubu a kontaktoval buď přímo je, nebo jejich rodiče. Jednotlivé částky za zprostředkování se pohybovaly v rozmezí od 20 000 korun do 25 000 korun nebo od 800 do 1000 eur.

Policisté žádají všechny občany, kteří byli stejným způsobem tímto mužem podvedeni, aby se obrátili na Policii ČR. Kontaktovat mohou policisty na kterékoliv služebně nebo na bezplatné lince 158.

Reklama