Hlavní obsah

Real Madrid - San Lorenzo 2:0Real uspěl i ve finále a poprvé v historii slaví vítězství na mistrovství světa klubů

Aktualizováno

Bez větších potíží získali fotbalisté Realu Madrid poprvé v historii pohár pro vítěze mistrovství světa klubů. Ve finále španělský celek zdolal šampióna jihoamerického kontinentu San Lorenzo z Argentiny 2:0. O branky se postarali stoper Ramos a Bale.

Foto: Youssef Boudlal, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z branky Sergia Ramose (druhý zleva) ve finále mistrovství světa klubů proti San Lorenzu.

Článek

Pro Bílý balet znamenal duel se San Lorenzem poslední zápas v tomto kalendářním roce a kouč Ancelotti se rozhodl nešetřit žádnou ze svých hvězd. Podobný přístup zvolil italský trenér na lavičce španělského celku už v semifinále a vyplatilo se, Real vyhrál 4:0.

Finálový duel zpočátku připomínal právě semifinálový zápas Realu s mexickým Cruz Azul. Úvodní gól padl po centru Kroose a hlavičce Ramose, stejně jako v semifinále. Tentokrát si jen fanoušci madridského celku museli počkat až do 37. minuty.

Podobně jako v předchozím zápase Realu se gólově prosadil i Bale. K Velšanovi se dostal míč po přihrávkách Kroose a Isca a zcela osamocený Bale nepodařenou střelou překvapil brankáře Torrica, jemuž míč propadl pod tělem a skončil v síti.

Další góly už hráči kolem Ronalda nepřidali. Na turnaji vítězů nejprestižnějších soutěží všech kontinentů ale jednoznačně dominovali. Gólman Realu Casillas ani jednou neinkasoval a Bílý balet tak i v Maroku potvrdil současnou vynikající formu - vyhrál 22. duel v řadě se skóre 81:10.

Mistrovství světa klubů, finále:
Real Madrid - San Lorezno 2:0
Branky: 37. Ramos, 52. Bale.
O 3. místo:
Auckland City - Cruz Azul 1:1 (1:0), na penalty 4:2
Branky: 45.+2 De Vries - 57. Rojas.

Reklama

Související témata: