Hlavní obsah

Průlomový verdikt! UEFA nařídila opakovat část zápasu kvůli chybě rozhodčího

To tu ještě nebylo! Evropská fotbalová unie UEFA poprvé v historii nařídila opakování části zápasu kvůli chybě rozhodčího. Německá sudí Marija Kurtesová pochybila v závěru evropské kvalifikace hráček do 19 let mezi Anglií a Norskem. Posledních 18 vteřin utkání bude dnes dohráno pod novou rozhodčí od inkriminovaného momentu, kterým je penalta v nastaveném čase.

Foto: Profimedia.cz

Utkání fotbalistek Anglie a Ruska - ilustrační foto

Článek

Mladé Angličanky v sobotu v Belfastu v šesté minutě nastavení proměnily penaltu, ale gól na 2:2 nebyl uznán, protože před exekucí vstoupila do šestnáctky jiná anglická hráčka. Rozhodčí Kurtesová ale poté nesprávně nařídila přímý kop ve prospěch Norek, ačkoliv měla podle pravidel nechat opakovat pokutový kop.

Anglická fotbalová asociace následně podala protest, který byl vyslyšen. "Bylo to jasné porušení pravidel ze strany rozhodčí, které mělo rozhodující dopad na konečný výsledek zápasu," uvedla UEFA v prohlášení.

Oba týmy ještě před dohrávkou sehrají odpoledne svá zbývající utkání ve skupině - Anglie se Švýcarskem a Norsko se Severním Irskem. Norky zatím vedou skupinu o tři body před Anglií. Opakovaná penalta by však mohla Angličankám zajistit první místo.

Reklama

Související témata: