Hlavní obsah

CAS o Platiniho odvolání rozhodne do 9. května

Aktualizováno

Sportovní arbitráž CAS o odvolání bývalého předsedy UEFA Michela Platiniho proti šestiletému zákazu působení ve fotbale rozhodne nejpozději do 9. května. Oznámila to po dnešním slyšení v Lausanne, kde jako svědek vypovídal i někdejší prezident FIFA Sepp Blatter.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Michel Platini před jednáním CAS v Lausanne.

Článek

Platini byl potrestán za to, že od Blattera v roce 2011 obdržel bez jakéhokoli dokladu částku dva milióny franků (zhruba 50 milionů korun). Etická komise FIFA sice uvedla, že nešlo o korupci, oba funkcionáře ale suspendovala na šest let za konflikt zájmů a zneužití pravomocí.

"Dneska začíná nový zápas. Jdeme do finále, a protože jsem optimista, tak doufám v dobrý výsledek a věřím, že vyhrajeme," prohlásil podle agentury SID při příchodu do sídla CAS Platini, který stejně jako Blatter tvrdí, že šlo o odměnu za poradenskou činnost na základě ústní dohody.

Rovněž Blatter se odvolal k arbitrážnímu soudu a jeho případ by měl CAS projednat v pozdějším termínu. "Bylo to fér a korektní. Doufám, že moje účast pomohla k řešení tohoto problému," řekl k dnešnímu slyšení Blatter, který před tříčlennou komisí vypovídal hodinu a půl.

Platini doufá, že v případě úspěšného odvolání by se mohl vrátit do funkce ještě před mistrovstvím Evropy, které ve Francii začne 10. června. Blattera v čele FIFA nahradil Gianni Infantino.

Reklama

Související témata: