Hlavní obsah

Rekord v ohrožení! Začal útok na nejdelší fotbalový zápas v historii

Santiago

Přes tři tisíce nadšenců, amatérů i profesionálů, se v Chile pustilo do ojedinělé výzvy. Od úterka chtějí na stadiónu Bicentenario v metropoli Santiagu hrát fotbalový zápas nepřetržitě až do neděle a vymazat tak z Guinnessovy knihy rekordů stávající zápis Skotů z července loňského roku. Ti hráli v Edinburghu bez přestávky 105 hodin s konečným skóre 774:707. Chilané by rekord chtěli vylepšit na rovných pět dnů, tedy 120 hodin.

Fotbalisté v Chile odstartovali 120hodinový zápasVideo: Reuters

 
Článek

„Vypadá to šíleně, ale představa, že by se to povedlo (a vytvořili jsme nový rekord), mě ohromně láká," přiznal brankář chilské reprezentace Christopher Toselli, jenž se se spolu s reprezentačním kolegou Bryanem Carrascem odvážného experimentu rovněž zúčastní. „Je to spousta hodin a spousta dnů, ale pro amatérské hráče je to velká motivace podílet se na tom s profesionály," dodal účastník mistrovství světa v Brazílii.

Poločas má na rozdíl od běžného fotbalového mače trvat 60 minut a každý hráč musí na hřišti strávit minimálně hodinu. Amatérští fotbalisté se na akci přihlašovali na internetu.

„Bude to velkolepý zážitek, už se strašně těším. Pro mne, který pravidelně nesportuje, je to velmi obohacující zkušenost. Uvítal bych více takových iniciativ," citovala chilská média před výkopem Álvara Valenzuelu, inženýra a účastníka zápasu s rekordními ambicemi.

Reklama

Související témata: