Hlavní obsah

Trapas střídá trapas! Uruguaycům hráli špatnou hymnu, Chilanům ji přerušili Pitbullovým hitem

Santa Clara

Další pořádnou ostudu si uřízli organizátoři letošního ročníku turnaje Copa América. Příčinou dalšího faux pax se stala znovu státní hymna. Zatímco v neděli omylem zahráli Uruguaycům chilskou národní píseň, tentokrát pustili Chilanům během jejich hymny před začátkem duelu s Argentinou oblíbený hit populárního amerického rappera Pitbulla Mr. Worldwide.

Chilanům zahráli během hymny Pitbullův hit

 
Článek

Uruguaycům hráli špatnou hymnu.

Jde o mimořádný ročník. Mistrovství Jižní Ameriky se letos hraje ke 100. výročí založení fotbalové federace CONMEBOL a jeho hostitelem jsou Spojené státy americké.

Na pořadatele amerického šampionátu se zatím snáší vlna kritiky. Důvodem jsou státní hymny, které organizotáři tradičně pouští před začátky zápasů. Uruguayci, kteří v historii ovládli turnaj patnáctkrát, se na sebe v průběhu hymny před zápasem s Mexikem jen nevěřícně dívali. Místo národní písně "Orientales, la Patria o la Tumba" totiž k úžasu všech poslouchali chilskou státní hymnu.

Těžko říct, jak moc Uruguayce tato chyba v zápase rozhodila, každopádně Mexiku podlehli 1:3.

Organizátoři se sice okamžitě omluvili, nicméně jejich minely tím neskončily. Fotbalistům Chile pustili před utkáním s Argentinou správnou hymnu, jenže po chvilce ji přerušil song Mr. Worldwide od rappera Pitbulla. Veškerý zvuk byl následně vypnut a hráči s fanoušky museli závěr hymny dozpívat bez hudebního doprovodu.

Reklama

Související témata: