Hlavní obsah

USA - Paraguay 1:0Spojené státy porazily i v deseti Paraguay a na Copě Américe postoupily do čtvrtfinále

Filadelfie

Fotbalisté Spojených států amerických vyhráli základní skupinu A na letošní Copě América a zajistili si postup do čtvrtfinále turnaje. Pomohlo jim vítězství 1:0 nad Paraguayí a také zaváhání Kolumbie, která prohrála s Kostarikou 2:3, přesto postupuje do play off z druhého místa. O jediný gól USA se postaral v 27. minutě Clint Dempsey.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Americký záložník Clint Dempsey střílí gól Justovi Villarovi z Paraguaye v zápase Copy América.

Článek

Domácí tým pak odehrál téměř celý druhý poločas v deseti hráčích, poté co obránce DeAndre Yedlin dostal během minuty dvě žluté karty za fauly. V závěru podržel tým německého kouče Jürgena Klinsmanna dvěma důležitými zákroky brankář Brad Guzman.

"Chlapci prokázali velké srdce, zvlášť po té červené kartě. Ukázali jsme charakter a jsme hrdí, že jsme postoupili," řekl Dempsey.

Kolumbie, jež na začátku turnaje získala skalp USA (2:0), ztratila na turnaji poprvé body. Proti Kostarice musela od počátku dotahovat, protože už ve druhé minutě otevřel skóre Johan Venegas.

Frank Fabra sice brzy vyrovnal, ale ještě v prvním poločase si také dal vlastní gól. Před uplynutím hodiny hry zvýšil Celso Borges a Kostarika už bez šance na postup mířila alespoň za nápravou předchozího debaklu 0:4 s USA. Nic na tom nezměnil ani gól Marlose Morena, vyrovnat už Kolumbie nestihla.

Copa América, fotbalové mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky v USA:
Skupina A:
Philadelphia: USA - Paraguay 1:0 (1:0)
Branka: 27. Dempsey. ČK: 48. Yedlin (USA).
Houston: Kostarika - Kolumbie 3:2 (2:1)
Branky: 2. Venegas, 34. vlastní Fabra, 58. Borges - 7. Fabra, 73. Moreno.
Konečná tabulka:
1.USA32015:26
2.Kolumbie32016:46
3.Kostarika31113:64
4.Paraguay30121:31

Reklama

Související témata: