Hlavní obsah

USA - Argentina 0:4Messi dovedl Argentinu do finále Copy América

Fotbalisté Argentiny si opět zahrají finále Copy América. V semifinále výročního turnaje porazili v Houstonu domácí celek USA 4:0 i díky výstavní brance Lionela Messiho, který si v reprezentačním dresu připsal 55. gól a překonal národní rekord Gabriela Batistuty.

Foto: Kevin Jairaj, Reuters

Argentinec Lionel Messi (druhý zpryva) slaví se spoluhráči gól proti USA v semifinále Copy América.

Článek

"Jsem rád, že jsem rekord překonal. Ale musím za to poděkovat i spoluhráčům, je to stejně tak jejich úspěch," řekl Messi, pětinásobný vítěz ankety Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa. Než povede Jihoameričany v neděli do finále, oslaví ještě páteční 29. narozeniny.

V semifinále Copy byl Messi hlavním strůjcem vítězství Argentiny. Nejenže skóroval z přímého kopu, ale další dvě branky připravil. První pro Lavezziho už po 175 sekundách hry a pak ještě těsně před koncem zápasu pro Higuaína.

Argentina Američany jasně přehrála, ve střelách na branku je porazila 9:0. Kaňkou na zápase pro Messiho a spol. však bylo Lavezziho zranění. V 64. minutě při zpracování míče přepadl zády přes reklamní panel a zlomil si loket.

Ve finále se Argentina utká buď stejně jako loni s Chile, nebo s Kolumbií. Druhé semifinále se bude hrát dnes v noci v Chicagu. "Zasloužíme si to za všechnu tu dobrou práci, kterou jsme za poslední roky odvedli," řekl Messi, který může s Argentinou získat první velký titul. Trofejí individuálních či s Barcelonou má nespočet.

Copa América
Semifinále (Houston):
USA - Argentina 0:4 (0:2)
Branky: 50. a 86. Higuaín, 3. Lavezzi, 32. Messi.

Reklama

Související témata: