Hlavní obsah

Chile - Kolumbie 2:0Dva chilské údery, pak hromy a blesky. Finále Copy América má po roce stejné složení

Aktualizováno

Finále jubilejního stého ročníku Copy América bude mít po roce znovu stejné složení. Kromě Argentiny, která v noci na středu vypráskala Spojené státy americké 4:0, si účast vybojovali také obhájci trofeje z Chile. Ti v napínavém semifinále po brzkých gólech Aránguize s Fuenzalidou zdolali Kolumbii 2:0. Pak se přes stadión Soldier Field v Chicagu prohnala silná průtrž mračen a bouřka, při které naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

José Pedro Fuenzalida (nahoře) a jeho spoluhráč Mauricio Isla z Chile se radují z druhého gólu proti Kolumbii.

Článek
Fotogalerie

Chilané mají z posledních dvou zápasů neuvěřitelné skóre 9:0, jejich finálový protivník z Argentiny 8:1.

Naposledy se jihoameričtí sousedé utkali v základní skupině, před dvěma týdny vyhráli Argentinci 2:1 a odčinili tak prohru z loňského července, kdy se v Santiagu po penaltovém rozstřelu radovali z premiérové trofeje na jihoamerickém šampionátu reprezentanti La Roja.

Borcům v červeném tentokrát parádně vyšel vstup do zápasu. Už v 7. minutě využil špatného obraného zákroku Cuadrada záložník Leverkusenu Aránguiz, hned v 11. minutě skončila střela Alexise na tyči a dorážející Fuenzalida měl snadnou práci. Právě tento univerzál se trefil i v posledním měření sil s Argentinou a od té doby se usadil v sestavě chilského celku.

Poločasová pauza se kvůli bouři na stadiónu Soccer Field v Chicagu značně protáhla, diváci museli vyklidit hlediště a schovat se. Na hrací plochu dokonce udeřily čtyři blesky, naštěstí však nikdo nebyl zraněn.

Na podmáčeném trávníku už Kolumbijci s výsledkem nic nezmohli, více než půlhodiny navíc dohrávali bez vyloučeného Carlose Sáncheze.

Finále letošního stého ročníku amerického šampionátu se uskuteční v noci na pondělí SELČ v New Jersey. Souboj o bronz mezi USA a Kolumbií se koná o den dříve v arizonském Glendale.

Copa América, fotbalové mistrovství Ameriky v USA:
Semifinále (Chicago):
Kolumbie - Chile 0:2 (0:2)
Branky: 7. Aránguiz, 11. Fuenzalida.

Reklama

Související témata: