Hlavní obsah

Konec jedné generace? Po Messim ohlásily odchod z reprezentace další hvězdy

East Rutherford / Buenos Aires
Aktualizováno

Ukončit reprezentační kariéru v 29 letech? Velmi neobvyklý krok fotbalisty Lionela Messiho nemusí být jedinou šokující zprávou pro argentinskou reprezentaci. Po druhé porážce v řadě ve finále Copy América se reprezentačního dresu Albiceleste vzdali i další útočník Sergio Agüero a záložník Javier Mascherano.

Messi po prohraném finále Copy América proti Chile ukončil reprezentační kariéru.

 
Článek
Fotogalerie

„Nikdy jsem neviděl horší kabinu. Po třetí finálové prohře za sebou tu panuje obrovské zklamání. Nálada je pod psa," řekl Agüero po porážce 2:4 v penaltách proti Chile.

Argentina podlehla ve finále mistrovství světa 2014 v prodloužení 0:1 Německu, loni v Santiagu nestačila po penaltovém rozstřelu na Copě América Chilanům. A stejný scénář se na americkém mistrovství opakoval i letos.

Kromě Messiho ukončili podle deníku The Sun reprezentační kariéru také Sergio Agüero a Javier Mascherano. Další reprezentanti ukončení kariéry zvažují. Jsou mezi nimi Lucas Biglia (30), Pablo Zabaleta (31), Éver Banega (27), Ezequiel Lavezzi (31), Ángel di María (28) a Carlos Tévez (32).

„Je to pravda, někteří hráči koketují s myšlenkou skončit. Leo je velmi skleslý," přiznal Agüero. Někteří fotbalisté se však nechtějí s Messiho verdiktem smířit. „Nedovedu si představit tým bez něj. Messi je nejlepší na světě, myslím, že se rozhodl v návalu emocí," uvedl brankář Sergio Romero.

Messi selhal

Frustrovaný Lionel Messi nedosáhl s Argentinou na velkou trofej, na rozdíl od svého předchůdce s číslem 10 Diega Maradony. I kvůli tomuto častému srovnávání se rozhodl skončit. „Je to moje rozhodnutí. Několikrát jsem mohl být šampiónem, ale nepovedlo se to, selhal jsem. Mnoho lidí si můj konec beztak přálo," obul se Messi do svých kritiků.

„Bolí to, ale už není cesty zpět. Čtyři finále jsem s Argentinou prohrál, kalich hořkosti jsem si vypil až do dna. Nevím, co by se muselo stát, abych své rozhodnutí zvrátil," dodal Messi.

Pokud by největší hvězdu Albiceleste následovali i další výše zmínění hráči, čekala by Argentinu částečná přestavba kádru a ještě větší omlazení.

Na větší šanci čekají talentovaní útočníci Mauro Icardi, Paulo Dybala, Jonathan Calleri a Ángel Correa; v záložní řadě by v budoucnu mohli pravidelně nastupovat Nicolas Gaitán, Roberto Pereyra, Érik Lamela, Matías Kranevitter či Leandro Paredes; stabilizovanou obranu Ramiro Funes Mori, Nicolás Otamendi, Ezequiel Garay, Marcos Rojo a Gabriel Mercado by v budoucnu mohli nahradit Mateo Musacchio, Víctor Cuesta nebo velký talent z River Plate Emanuel Mammana.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň