Hlavní obsah

Číňané chtějí za rekordní odstupné brazilskou hvězdu Hulka

Šanghaj

Čínská fotbalová Superliga hodlá pokračovat v nastoleném trendu z minulého roku a také v létě se do nejlidnatější země světa postěhují hvězdy světového formátu. Podle informací BBC má Šanghaj zájem o brazilského reprezentanta Hulka. Petrohrad by za něj mohl inkasovat až 41,5 miliónu liber, tedy necelých 1,4 miliardy korun.

Foto: Twitter

Brazilského reprezentanta Hulka lákají na další exotickou, ale lukrativní štaci.

Článek

Devětadvacetiletý útočník by měl v nejbližších dnech podstoupit zdravotní prohlídku, a pokud skutečně přestoupí, překoná dosavadní asijský rekord svého krajana Alexe Teixeiry. Ten v únoru odešel ze Šachtaru Doněck do celku Ťiang-su Su-ning za 38,4 miliónu liber (1,2 miliardy korun).

Čínský fotbalový svaz nedávno nastínil své plány stát se do roku 2050 fotbalovou velmocí. Tamní kluby na začátku roku hned čtyřikrát překonaly rekordní sumu utracenou za novou posilu - a zlákaly takové hvězdy, jako Lavezziho, Ramirese či Jacksona Martíneze.

Po finanční stránce nemají silní čínští hráči problém zlákat borce světového kalibru, mezi které patří také Hulk. Za dvouletý kontrakt mu Ťiang-su Su-ning nabízí výdělek 12 miliónů liber (400 miliónů korun).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín