Hlavní obsah

Leo, vrať se! prosí Argentinci. Jejich přání se splní, píší média. Messiho přemlouval i prezident

Buenos Aires

Byl to pro Argentinu šok, když Lionel Messi krátce po prohraném finále s Chile na turnaji Copa América oznámil, že dres La Albiceleste už nikdy neoblékne. Byla to zpráva, s níž se Argentinci rozhodně nehodlají smířit. K návratu ho od té doby přemlouvají všichni. Fanoušci, spoluhráči, legendární Diego Maradona, starosta Buenos Aires i prezident země Mauricio Macri, který hvězdnému fotbalistovi dokonce osobně telefonoval, aby svůj konec v národním týmu přehodnotil. A vypadá to, že uspějí!

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Smutný Argentinec Lionel Messi po finálovém nezdaru proti Chile.

Článek

V Buenos Aires odhalili sochu Messiho

Messi byl po finále letošního šampionátu Copa América frustrovaný. Neproměnil pokutový kop v rozhodujícím rozstřelu a i díky jeho zaváhání nakonec jihoamerické mistrovství ovládli Chilané. Barcelonskou star zdeptal fakt, že s národním týmem hrál už čtvrté finále na velkém turnaji, aniž by si sáhl na pohár pro vítěze.

Messi bezprostředně po zápase s Chilany prohlásil, že v reprezentaci končí, což vyvolalo v zemi naprosté zděšení. K jeho návratu se přimlouvají i političtí představitelé země. S argentinskou ikonou se osobně spojil také prezident Macri, který se mu snažil zklamání z porážky a zejména jeho odchod z reprezentace vyhnat z hlavy.

"Řekl mu, že je pyšný na výkon mužstva, a doporučil mu, aby nehleděl na kritiku," řekl mluvčí argentinského prezidenta podle agentury AFP. "Doufám, že ještě mnoho let budeme mít možnost sledovat nejlepšího hráče na světě," napsal na twitter i sám Macri.

Na MS v Rusku chce hrát

Celá Argentina si přeje, aby Messi v reprezentaci pokračoval a její přání se zřejmě vyplní. Podle deníku La Nación se pětinásobný vítěz Zlatého míče, který je v současnosti s rodinou na dovolené na Bahamách, již pro návrat rozhodl. "Dá si pauzu a dres národního týmu zase oblékne," píše deník, který uvádí, že si Messi dá pouze menší pauzu.

"Nebude hrát v září v kvalifikaci proti Uruguayi a nenastoupí ani ve Venezuele, pak se ale vrátí. Chce hrát na MS v Rusku, šampionátem je posedlý," píše La Nación.

"Nepochybuji o tom, že Leo bude hrát na MS. Věřím, že se vrátí, jen ho musíme nechat odpočinout. Národní tým miluje a udělá pro něj vše," řekl Messiho blízký přítel Marcelo D´Andrea.

Reklama

Související témata: