Hlavní obsah

Gól snů! jásají v Německu nad nádhernou trefou české legionářky

Jena

Byl to v podstatě její zápas! Útočnice českého reprezentačního kádru Lucie Voňková, jež v německé bundeslize obléká dres Jeny, rozhodla v neděli dvěma góly duel úvodního kola soutěže na hřišti Leverkusenu. A zejména její úvodní trefu, kdy brankářku domácích překonala ostrou ránou z dobrých třiceti metrů, označují média v zemi našich západních sousedů za gól snů!

Foto: Profimedia.cz

Lucie Voňková (vpravo) v dresu národního týmu v souboji s Liou Waltiovovu ze Švýcarska.

Článek

Když loni v létě přicházela Voňková z Duisburgu do Jeny, pochvaloval si tamní šéftrenér Daniel Kraus její urostlou postavu a rozhodnost v koncovce. „Bude rozhodně velkou oporou," věštil 182 cm vysoké hráčce zářivou budoucnost.

A opravdu. Jako by se čtyřiadvacetiletá hráčka nemohla nového ročníku ženské bundesligy dočkat. Už v 7. minutě se opřela z dálky do míče a výsledkem byl vedoucí gól Jeny. Hned o dvě minuty nato jí v poslední chvíli připravila o druhý zápis rychlým skluzem Friedrichová, ale v 65. minutě už bývalou hráčku Slavie i Sparty nedokázal zastavit nikdo. Z levé strany obstřelila brankářku a pečetila výhru hostujícího družstva.

Reklama

Související témata: