Hlavní obsah

Kohák s šílenou komedií na hlavě a k tomu pět dam. Takový mistrák jste ještě neviděli

Venkovský fotbal v nablýskaném balení. Smělý plán pojal Středočeský fotbalový svaz. Z vybraných zápasů hodlá udělat show v rámci projektu „Dneska první liga“. Chce ozvláštnit pro mnohé občas strnulé dění v nižších soutěžích.

Jakub Kohák zve na fotbal

 
Článek

První zastávkou bude Sokoleč, kde se v neděli 25. září (v 15:00) střetnou domácí v derby s Polepy v jedné ze skupin I. A třídy. Jakub Kohák coby tvář akce s šílenou "komedií na hlavě" natočil svéráznou videopozvánku s komentátorem ČT Pavlem Čapkem.

Zápas do péče dostaly svěřeny výhradně dámy. Čtyři ženy-rozhodčí v čele s hlavní Dagmar Žákovou doplní delegátka. Ne snad Dagmar Damková, ale Lucie Ratajová, která to na fotbalové scéně mezi muži dotáhla také pořádně daleko.

Mezi předními celky středočeské I. A třídy se má odehrávat bitva o body v jiných kulisách než obvykle.

„Zajímá nás pozitivní pohled na fotbal, chceme z něj mít radost a hlavně aby z něj měli radost ti, co ho dělají v krajských klubech a ti, co na něj chodí. Proto projekt vznikl," říká pro web Středočeského fotbalového svazu jeho předseda Miroslav Liba.

Diváci se mohou alespoň zčásti přesunout do jiné sféry. „Kdo přijde na fotbal, ten by si měl po utkání odnášet radost z příjemně prožitého odpoledne," doplňuje Liba.

Zábavu mají obstarávat nejen samotní hráči a Kohák s Čapkem, ale i bývalé domácí hvězdy Jiří Jarošík a Horst Siegl. „Já jsem z vesničky Abertamy v Krušných horách, kde jsem taky jako žáček s fotbalem začínal. A teď ještě pořád hraju za béčko Jíloviště. Takže moc dobře vím, jak fotbal na venkově vypadá a jsem jeho součástí," říká Siegl pro svazový web a v podobném duchu hovoří i Jiří Jarošík. „Já jsem začal hrát u nás doma v Chuderově, což je vesnička kousek od Ústí. Pořád se domů vracím a někdy si jdu s kluky, kteří tam teď hrají zatrénovat nebo si s nimi na Nový rok jen tak zahraju. V Chuderově se taky hraje I. B třída, takže si dovedu představit, co nás v Sokolči čeká."

Mělo by to být derby (nymburko-kolínské) se vším všudy. I s nezaměnitelnou atmosférou šesté nejvyšší domácí soutěže.  Doplnit vše má neformální pozápasová „tiskoffka"..

Další vybrané zápasy pro podzim jsou pro změnu z I. B třídy: Tišice - Byšice (15. 10.) a Kondrac - Kácov (22. 10).

Reklama

Související témata: