Hlavní obsah

Opava si půjčila dresy od soupeře. Název klubu dopsala fixou na pásku

Praha

Rozhodčí rozhodl, tak se stalo. Před začátkem středeční předehrávky 10. kola druhé fotbalové ligy došlo ke kuriózní situaci. Hráčům Opavy sudí nepovolil jejich připravené dresy, ti si museli půjčit výbavu od soupeře, Českých Budějovic. Hosté se oblékli do soupeřových dresů, nalepili pásku na dres, napsali fixou název klubu, přelepili sponzora a mohlo se hrát.

Foto: www.dynamocb.cz

Fotbalisté Opavy museli pro Českým Budějovicím nastoupit ve vypůjčených dresech, název klubu si dopsali fixou na kus náplasti.

Článek

"Nemyslím si, že nás to ovlivnilo. Možná, když jsme se to dozvěděli, tak jsme byli trošku nervózní. Navíc ty dresy nám byly trošku větší. Ale to nás nemůže rozhodit a vymlouvat se na to nedá," řekl pro web dynamocb.cz opavský kapitán Jan Žídek. Opava nakonec v souboji o čelo tabulky prohrála 1:2.

Opavská sada dresů nebyla schválena, protože by se pletla s domácími. Problém byl v podobnosti barev - černé a tmavě modré, ty by mohly hráče, fanoušky i rozhodčí plést. Na Střeleckém ostrově tak bylo v podstatě dvaadvacet hráčů Českých Budějovic. Ti také nakonec vyhráli.

Reklama

Související témata: