Hlavní obsah

Nedvěd zaštítí pohár, z něhož vzešli Darida, Necid či Skalák

Kluci a holky prvního stupně základních škol se zase mají na co těšit. Startuje již 20. ročník fotbalového McDonald’s Cupu, jehož patronem se stal slavná internacionál Pavel Nedvěd. V minulém ročníku se do soutěže zapojilo téměř 80 tisíc dětí ve věku od šesti do jedenácti let, které hájily barvy 6033 družstev z 2957 základních škol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Internacionál Pavel Nedvěd s oficiálním míčem Beau Jeu pro EURO 2016.

Článek

Již přes milión chlapců a dívek se zapojilo do bitev populárního školského poháru. Mezi nimi se objevil také nejeden pozdější reprezentant, například Vladimír Darida, Tomáš Necid, Jiří Skalák, Tomáš Kalas, Jakub Rada, Václav Černý nebo Tomáš Koubek.

Jubilejní 20. ročník se pyšní slavným patronem. „Je to pro mě čest - a není to fráze. Dřívějšími patrony byli mí spoluhráči z reprezentace, kteří se snažili klukům a holkám předat kus svých zkušeností. A je fantastické, když dokážeme zvednout 80 tisíc mladých lidí ze sedaček a od playstationů," pochvaluje si Pavel Nedvěd.

Celorepublikové finále, takzvaný Svátek fotbalu, se odehraje 30.-31. května příštího roku na stadiónu mistrovské Viktorie Plzeň, jejíž mládeží Grande Paolo také prošel.

Sám by se tam měl představit v exhibičním duelu osobností. „Slíbil jsem to. Jestli budu tou dobou držet pohromadě, tak si zahraju," usmívá se Nedvěd.

„McDonald's Cup je podle mě akce, která nemá svým rozsahem v evropském fotbalovém kontextu obdoby. Dvacet let je už kus života, chceme ho udržet na úrovni významných sportovních akcí," poukazuje Miroslav Pelta, předseda Fotbalové asociace ČR.

Reklama