Hlavní obsah

Slávistky prohrály i odvetu s Rosengardem a v Lize mistryň končí

Malmö

Fotbalistky Slavie v odvetě osmifinále Ligy mistryň prohrály 0:3 na hřišti favorizovaného Rosengardu. Nenapravily tak domácí prohru 1:3 a v soutěži skončily o kolo dříve než v minulé sezóně, kdy si postupem do čtvrtfinále vytvořily klubové maximum.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistky (zleva) Jana Tomášková a Tereza Krejčiříková a Gaelle Enganamouitová z Rosengardu.

Článek

Pražanky jely do Švédska s cílem pokusit se favorita zaskočit, jenže to se jim vůbec nepovedlo. Naopak už ve třetí minutě neuhlídaly Masarovou, která po přihrávce Enganamouitové otevřela skóre.

Kamerunská reprezentantka Enganamouitová navíc brzy přidala další dva góly v rozmezí jediné minuty a zastínila největší hvězdu domácích Martu. Brazilka, pětkrát vyhlášená nejlepší hráčkou planety, se tak ani napodruhé proti Slavii neprosadila.

Rosengard to ale mrzet nemuselo, jelikož už v 19. minutě bylo po postupových šancích Slavie, která by musela vstřelit pět branek. Slávistky ale za celý zápas jen jednou vystřelily na švédskou branku a s Ligou mistryň se svěřenkyně trenéra Pavla Medynského pro tuto sezónu rozloučily.

Odvetné osmifinálové utkání fotbalové Ligy mistryň:
Rosengard - Slavia Praha 3:0 (3:0)
Branky: 18. a 19. Enganamouitová, 3. Masarová. Rozhodčí: Pustovoitovová (Rus.). První zápas: 3:1, postoupil Rosengard.
Sestava Slavie: Votíková - Chlastáková, Pincová, Budošová, Tomášková - Bartovičová - Divišová (84. Veselá), Pěníčková (78. Szewieczková), Svitková, Bartoňová (35. Krejčiříková) - Kožárová. Trenér: Medynský.

Reklama

Související témata: