Hlavní obsah

Kdepak Inter. Bývalý anglický kapitán Gerrard s fotbalem končí

Londýn
Aktualizováno

Nabízelo se mu ještě angažmá v Interu Milán. V Itálii i Anglii se psalo o tom, že Nerazzurri pro něj mají nachystanou smlouvu na půl roku do konce sezóny. Jenže Steven Gerrard řekl už dost. Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace ukončil kariéru. Šestatřicetiletý záložník své rozhodnutí oznámil poté, co mu skončila smlouva s Los Angeles Galaxy ze zámořské MLS. Předtím strávil 17 let v Liverpoolu, s kterým vyhrál Ligu mistrů a Pohár UEFA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Archivní záběry Stevena Gerrarda při tréninkuVideo: sntv

 
Článek

Jako hráč končí, u fotbalu však nejspíš zůstane. "Teď si vezmu nějaký čas na rozmyšlenou a brzy oznámím, co budu dělat v budoucnu. Pořád ale cítím, že fotbalu můžu dost nabídnout, ať už to bude v jakékoliv roli," citoval Gerrardovo prohlášení server Sky Sports. "Měl jsem skvělou kariéru a děkuji za každý okamžik v dresu Liverpoolu, Anglie a LA Galaxy," přidal.

Nabídku od italského Interu Milán neakceptoval. Zrealizovat se nepodařilo ani nabídku třetiligového anglického klubu Milton Keynes Dons, ve kterém mohl odstartovat trenérskou kariéru.

Gerrard v Los Angeles strávil poslední dvě sezóny, předtím nastupoval výhradně za mateřský Liverpool, za který odehrál 710 zápasů. "Jako kluk jsem si splnil sen, když jsem oblékl slavný červený dres. A když jsem v roce 1998 poprvé nastoupil proti Blackburnu, nikdy by mě nenapadlo, co mě v následujících osmnácti letech čeká," uvedl.

"Jsem šťastný, že jsem mohl zažít mnoho hezkých chvil ve své kariéře. Jsem hrdý na více než 700 zápasů za Liverpool, kde jsem byl ve většině případů jako kapitán. S velkou hrdostí také budu vzpomínat na každý moment, když jsem si mohl obléci reprezentační dres Anglie. Bez podpory více lidí bych nikdy neměl takovou kariéru, jakou jsem prožil. Těším se, co mi přinese budoucnost," ujišťuje Gerrard.

V roce 2001 dovedl Liverpool k triumfu v Poháru UEFA a o čtyři roky později byl u vítězství v Lize mistrů. Za anglickou reprezentaci Gerrard odehrál 114 zápasů, víc jich za národní tým stihli pouze Peter Shilton (125), Wayne Rooney (119) a David Beckham (115).

Reklama

Související témata: