Hlavní obsah

Sparta - Altinordu 3:2Turecký démon vyřadil Spartu. Letenští sice vyhráli, s Ligou mistrů se ale loučí

Praha
Aktualizováno

Áčko se minulý týden radovalo z postupu v Evropské lize, letenští mladíci je nenapodobili. Sparťanský dorost U19 sice v domácí odvetě 2. kole Youth League, což je juniorská Liga mistrů, porazil turecký Altinordu 3:2. Po porážce 2:6 v Izmiru jsou ovšem fotbalisté pražského týmu vyřazeni. Pozoruhodné je, že hned šest z osmi inkasovaných gólů jim v dvojzápase nasázel útočník a kapitán soupeře Fatih Aktay.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filipa Havelku ze Sparty (vlevo) nedovoleně zastavuje karvinský Filip Panák.

Článek

Víc než důrazně se jim představil už v prvním zápase. Fatih Aktay nasázel Spartě v Izmiru hned pět gólů, a tak Pražané v odvetě na stadiónu Viktorie Žižkov museli doufat v zázrak.

Říci si však nedali, a když Aktay hned ve 4. minutě znovu otevřel skóre, bylo jasné, že Turci si už postup vzít nedají. Letenští nasadili i Havelku, Mustedanagiče či Köstla, tedy mladíky, kteří už mají čerstvé zkušenosti z áčka.

A právě Mustedanagič byl v 52. minutě po druhé žluté kartě vyloučen, což byla pro Pražany další rána. Nepoložili se však, skóre trefami Fortelného, Köstla a Marečka i v oslabení otočili a se soutěží se loučí alespoň výhrou 3:2.

Odveta 2. kola Youth League fotbalistů do 19 let:
Sparta Praha - Altinordu FK (Tur.) 3:2 (0:1)
Branky: 55. Fortelný, 66. Köstl, 78. Mareček - 4. Aktay, 89. Aktas. ČK: 52. Mustedanagič (Sparta). Rozhodčí: Žganec (Slovin.). První zápas 2:6, postoupil Altinordu.
Sestava Sparty: Kotek - Tvaroh, Köstl, Burda, Flak (46. Šnajdr) - Majka, Mareček, Havelka, Fortelný - Mustedanagič, Novotný (46. Drchal). Trenér: Čunát.

Reklama

Související témata: