Hlavní obsah

První muž UEFA dorazí v březnu do Prahy na vyhlášení Fotbalisty roku

Předseda FAČR Miroslav Pelta a jeho místopředseda Roman Berbr se ve středu setkali s Alexandrem Čeferinem, nedávno zvoleným prezidentem UEFA. Jak česká strana oznámila, narychlo připravená schůzka ve švýcarském Nyonu, sídle UEFA, dopadla podle představ vedení českého fotbalu. Řešila se na ní především témata, která s vystudovaným slovinským právníkem byla diskutována již před jeho zvolením do funkce lídra evropského fotbalu v září tohoto roku. Bližší podrobnosti oznámeny nebyly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítězství v anketě Fotbalista roku obhajuje Petr Čech.

Článek

„Vážíme si možnosti setkání s panem Čeferinem. Veškeré naše debaty byly ryze konstruktivní a přímočaré. Jeden z konkrétních výsledků můžeme odtajnit už nyní. Prezident UEFA totiž přislíbil účast na slavnostním březnovém vyhlašování Fotbalisty roku. Na jeho návštěvu České republiky se samozřejmě těšíme, stejně jako na další společná jednání ohledně vývoje českého, potažmo evropského, fotbalu," uvedli shodně Miroslav Pelta a Roman Berbr.

Už 52. ročník slavnostního vyhlášení Fotbalisty roku se uskuteční 20. března v Praze a vítězství v něm bude obhajovat brankář Petr Čech, který je s osmi triumfy rekordmanem prestižní ankety.

„K vyhlašování Fotbalisty roku přistupujeme vždy s maximální vážností. Na účast pana Čeferina tak budeme adekvátně připraveni," slibuje za fotbalovou asociaci její generální sekretář Rudolf Řepka.

Reklama