Hlavní obsah

Přežil a možná se vrátí. Obránce Chapecoense má naději

Medellin

Poté, co bývalé hvězdy Ronaldinho s Riquelmem reagovali na tragédii letedla s týmem Chapecoense tím, že jsou ochotni bez nároku na mzdu obnovit svoje kariéry a obléci dres brazilského klubu, přišla i další pozitivní zpráva. Jeden z přeživších hráčů, jedenatřicetiletý obránce Helio Neto, by se podle slov svého otce mohl vrátit k fotbalu.

Foto: Sport.cz

Takhle se po tragédii v šatně sešli hráči Chapecoense, kteří nebyli k finále nominováni.

Článek

V letadle, které se zřejmě kvůli nedostatku paliva zřítilo nedaleko kolumbijského Medellínu, přežilo celkem šest lidí, z toho tři hráči brazilského celku. Jediným, u kterého je pravděpodobný návrat na hřiště, je právě Neto. "Můj syn vypadá stále lépe. Právě absolvoval operaci nohy a je ve stabilizovaném stavu. Doktoři říkají, že by se mohl vrátit na trávníky," komentoval otec obránce Helam.

"Přesto je stále důležité se za něj modlit, vždyť ještě není ani z nemocnice doma," dodal otec zkušeného hráče Chapecoense. U dalších dvou hráčů, kteří neštěstí přežili, není situace s návratem pravděpodobná. Brankář Jackson Follman po amputaci pravé nohy a také obránce Alan Ruschel, jež je po operací míchy, se s největší pravděpodobností na hřiště nevrátí.

Ač jsou to úvahy hodně předčasné, kombinace bývalých hvězd mezinárodního fotbalu s alespoň jedním hráčem, který neštěstí v Kolumbii přežil, by snad mohla vlít do žil fanoušků Chapecoense nový optimismus. Stejná radost, kterou však udělali hráči postupem do finále Jihoamerické poháru nebo postupem do nejvyšší brazilské soutěže před dvěma roky, už se opakovat nebude. Vždycky tu už bude stín tragédie, přesto musí tým začít znovu.

Snad i s Netem, Ronaldinhem či Riquelmem...

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen