Hlavní obsah

Real Madrid - Kašima 4:2Real díky Ronaldovu hattricku zdolal ve finále MS klubů Kašimu

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid podruhé vyhráli mistrovství světa klubů. Ve finále v Jokohamě měl ale favorizovaný vítěz Ligy mistrů velké problémy s domácím nováčkem turnaje Kašimou a zvítězil 4:2 až díky dvěma gólům v prodloužení. Hattrickem se blýskl držitel Zlatého míče za letošní rok Cristiano Ronaldo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ronaldo pomohl hattrickem k triumfu Realu v MS klubůVideo: sntv

 
Článek

Japonský šampion do 13. ročníku turnaje vstoupil už v předkole a po třech výhrách překvapivě došel do finále. V něm Kašima dlouho vzdorovala i Realu, který ale přece jenom ukázal svou sílu a navázal na předloňský triumf.

Španělské mužstvo poslal do vedení v deváté minutě Benzema po dorážce Modričovy střely. Real měl dlouho hru pod kontrolou, ale minutu před pauzou po zaváhání obrany vyrovnal křížnou ranou Šibasaki.

Japonský záložník dokonce v 52. minutě otočil skóre, když se protáhl okolo několika protihráčů a střelou k tyči překonal brankáře Navase. Vedení však Kašimě dlouho nevydrželo. Jamamoto v šestnáctce fauloval Vázqueze a nařízenou penaltu po hodině hry bezpečně proměnil Ronaldo.

Real outsidera sevřel a vytvořil si několik šancí. Domácí ale podržel gólman Sogahata a Ronaldův gól nebyl uznán pro ofsajd. V závěru musel zasahovat i Navas.

Prodloužení patřilo Realu. V 98. minutě Ronaldo skóroval po Benzemově pasu. Radost z vyrovnání hlavičkujícímu Suzukimu překazilo břevno a ve 104. minutě definitivně rozhodl střelou pod břevno opět hvězdný Portugalec. "Bílý balet" vylepšil klubový rekord na 37 soutěžních zápasů bez porážky za sebou.

V souboji o třetí místo kolumbijský Atlético Nacional zdolal mexický Club América na penalty 4:3, když v normální hrací době utkání skončilo rovněž 2:2. Za vítěze hrál od začátku bývalý záložník Bohemians 1905 Mosquera a v rozstřelu proměnil pokutový kop.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Jokohamě:
Finále:
Real Madrid - Kašima Antlers 4:2 po prodloužení (2:2, 1:1)
Branky: 60. z pen., 98. a 104. Ronaldo, 9. Benzema - 44. a 52. Šibasaki.
O 3. místo:
Club América - Atlético Nacional 2:2 (1:2), na penalty 3:4
Branky: 38. Arroyo, 66. Peralta z pen. - 6. vlastní Samudio, 26. Guerra.

Reklama