Hlavní obsah

Teď už budeme porážet Spartu pořád. A ve všem, hlásil po hattricku v Silvestrovském derby kanonýr Slavie Piták

Praha

Samozřejmě na něm bylo znát, že jako jediný ještě pořád kope ligu, pochopitelně že Tomáš Hübschman musel chvílemi v Silvestrovském derby ubrat a brzdit. „Ale tak zodpovědně jako v lize jsem samozřejmě nehrál, takže výhoda se smazala,“ přiznával jablonecký kapitán, kterého internacionálové Sparty angažovali, aby jim pomohl zlomit nelichotivou bilanci posledních klání roku na umělé trávě v Edenu. Nic platné jim to nebylo, neboť ani pětatřicetiletý mladík Hübchman nezabránil sedmigólovému výprasku, který Letenští od slávistické gardy schytali...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Karel Piták během tradičního Silvestrovského derby internacionálů ohrožuje Jaromíra Blažka v brance Sparty. Vlevo je Miroslav Baranek.

Článek
Fotogalerie

Tribuna za bránou zaplněná sparťanskými fanoušky provolávala Blažkovo jméno v jednom kuse, ale ani to nepomohlo. Exletenský gólman sice předváděl zákroky jako v dobách své největší slávy, jenže na slávistické hráče si nepřišel.

Blažek sedm gólů neřešil

„Dostal jsem sice o dva kousky víc než před rokem, ale těch sedm gólů neřeším. Důležitější bylo, že jsme se zase sešli, zahráli si a pobavili sebe i diváky. Lepší vidět deset branek, než kdyby zápas skončil bezgólovou remízou," nedělal vědu z přídělu, s nímž z umělé trávy v Edenu po duelu odvěkých pražských rivalů odkráčel.

„Chodím si pořád zahrát za starou gardu, ale jinak jsem po konci trenérského angažmá v Jihlavě sportu moc nedal. Měl jsem sice pár nabídek od klubů z nižších soutěží, ale zatím jsem si dával pohov," bránil se chvále i názorům, že by v takovéto fazóně mohl klidně ještě válet někde v divizi.

„Tak tam bych se rozhodně nehrnul, protože v divizi se musí hodně trénovat a já si za svou kariéru užil tréninků až až. Uvidím, co se vyvrbí teď na jaře. Chci začít studovat trenérskou gólmanskou licenci a možná se někde do brány ještě postavím," prozrazoval Blažek své plány.

Přitom pokukoval po zářícím slávistickém kanonýrovi Karlu Pitákovi, který v létě na ligové scéně sice už skončil, ale v Silvestrovském derby se stal jeho prokletím. Aby ne, když mu nasázel tři góly...

„Nastává holt nová doba," parodoval Piták kultovní hlášku vrchního z Polívkova filmového Dědictví. „Teď už budeme porážet Spartu pořád a ve všem," připomínal výhru v ligovém derby i demolici letenského rivala v Silvestrovském derby.

Z tří branek, které Piták oblékající v současnosti dres nováčka ČFL Olympie Hradec Králové nastřílel Blažkovi, ale zase až takovou vědu nedělal. „Když jsem měl kolem sebe takové spoluhráče, dávali se mi snadno," chválil Müllera, Petrouše, Ulicha, Kuku či třeba bratry Lukáše a Davida Jarolíma.

Rodina Jarolímů se nakonec nesešla

Pro ně mělo Silvestrovské derby zvláštní příchuť. David ho hrál vůbec poprvé, s bráchou navíc nastoupili poprvé společně ve slávistickém dresu.

„Na podzim jsme spolu kopali za Vykáň, takže v Silvestrovském derby jsme jen oprášili návyky z krajského přeboru," vysvětloval David, proč si s bráchou na hřišti tak rozuměli.

„Kdyby přišel i táta, mohlo to být ještě pikantnější derby, protože bychom si zahráli v jednom mančaftu všichni tři. Skolila ho ale nějaká viróza, takže se na poslední chvíli musel omluvit," vysvětloval, proč reprezentační kouč nedorazil a rodina Jarolímů si v Edenu při loučení s odcházejícím rokem nakonec spolu nezahrála.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 3. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články