Hlavní obsah

Zlá zpráva - božský Messi je po pondělní noci jen poloviční

Buenos Aires/ Praha

Pro božského Lionela Mesiho i všechny jeho fanoušky zlá zpráva. Hvězdný Argentinec je jen poloviční. A nejde jen o to, že i v anketě FIFA o nejlepšího fotbalistu světa skončil až druhý za svým portugalským rivalem Ronaldem, takže po nezdaru v anketě o Zlatý míč France Footballu musel skousnout další zklamání. Kapitán argentinské reprezentace a superstar Barcelony je od pondělní noci poloviční i doma v Argentině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Torzo sochy Lionela MessihoVideo: sntv

 
Článek

Sochu Messiho s míčem u levé nohy totiž zničili neznámí vandalové. Z plastiky instalované v parku Costanera Sur v Buenos Aires loni v červnu zůstala jen polovina. Horní část těla úplně zmizela...

V parku na břehu řeky Rio de la Plata jsou přitom instalovány další sochy. Třeba tenistky Gabriely Sabatiniové, automobilového závodníka a pětinásobného vítěze mistrovství světa formule 1 Juana Manuela Fangia nebo basketbalové hvězdy Manu Ginobiliho. Ty však zůstaly netknuty, neboť vandalové se soustředili jen na Messiho.

Jeho socha byla přitom odhalena hlavně proto, aby božského Lionela přiměla k návratu do argentinské reprezentace. Loni v červnu po nezdaru na Copa America a prohře s Chile se totiž Messi vzdal reprezentace. Argentina po nerozhodném výsledku 0:0 prohrála v penaltovém rozstřelu 2:3, přičemž právě Messi svůj pokus neproměnil.

Nakonec naléhání vyslyšel a do národního mužstva se vrátil, k čemuž údajně napomohlo i odhalení sochy v Buenos Aires.

Teď z ní ale zůstala jen půlka.... „Ze sochy zůstala po aktu vandalismu jen spodní polovina, ale na její opravě se začalo okamžitě pracovat," oznámila radnice v Buenos Aires.

Ronalda vynechal

„Poloviční" zůstal pětinásobný nejlepší fotbalista světa Messi i v anketě FIFA, jejíž výsledky byly vyhlášeny v pondělí v Curychu. Nijak mu nepomohlo ani to, že na svém hlasovacím lístku zcela vynechal svého největšího rivala Ronalda a hlasoval pro Suáreze, Neymara a Iniestu.

Portugalec, který anketu vyhrál, si ostatně počínal podobně, protože ani u něho neměl Messi mezi trojicí nejlepších fotbalistů místo. U Ronalda totiž vyhrál jeho klubový spoluhráč z Realu Madrid Gareth Bale, druhý na jeho hlasovacím lístku skončil Luka Modrič a třetí Sergio Ramos.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.