Hlavní obsah

Skromnost stranou. Hvězdě bude devětatřicet, ve smlouvě chce obrněný vůz i další luxus

Obrněný vůz SUV, překladatele po dobu plných čtyřiadvaceti hodin, luxusní dům, ročně šest letenek z Brazílie do Evropy první třídou. A také sto dvacet tisíc dolarů měsíční plat, tedy zhruba tři milióny korun. Někdejší gólový zabiják londýnské Chelsea Didier Drogba se ani v bezmála devětatřiceti letech nedrží zrovna při zdi. Potvrdil to svými požadavky při jednání o angažmá s brazilským klubem Corinthians.

Foto: Profimedia.cz

Didier Drogba (vpravo) v dresu Montrealu v utkání MLS proti Torontu.

Článek

V osmatřiceti by se dalo čekat, že už fotbalový bombarďák zařadí trochu zpátečku. Zvláště, když během kariéry vydělal balík, když zářil třeba v dresu Chelsea a hrál rovněž ve Francii, Číně či třeba Kanadě. Jenže když o známého hráče začal usilovat brazilský tým Corinthians, nestačilo se jeho vedení divit, co všechno si Drogba nárokuje.

Bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny je v současnosti na volné noze a možná i proto má také další požadavky. Svědčí o tom, že si útočník stále věří. V návrhu smlouvy chce vyplatit finanční bonusy, pokud by se stal nejlepším hráčem šampionátu Paulista i celé brazilské ligy.

A Corinthians na tohle nejspíš budou slyšet. Klub bral naposledy sedmé místo a nejlepší střelec týmu Guilherme dal jen šest branek. S tímhle číslem by nejspíš Drogba spokojený nebyl, v minulosti jej zajímaly úplně jiné mety.

Drogba měl přitom původně hrát v australském South Melbourne, s podmínkami tam byl spokojený. Jediný zádrhel byl v délce kontraktu. Útočník chce kontrakt na rok, klub požadoval delší smlouvu. Proto nyní bývalý spoluhráč Petra Čecha hledá uplatnění v Brazílii.

Reklama

Související témata: