Hlavní obsah

To je borec! Slávista Ngadeu je v ideální jedenáctce mistrovství Afriky

Kamerunský obránce pražské Slavie Michael Ngadeu se dostal do ideální jedenáctky fotbalového mistrovství Afriky. Jeho spoluhráč z vítězného týmu útočník Christian Bassogog byl zvolen nejlepším hráčem 31. ročníku turnaje v Gabonu.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Kamerunec Michael Ngadeu-Ngadjui jásá po gólu proti Ghaně.

Článek

Ngadeu výrazně pomohl Kamerunu k pátému titulu a prvnímu od roku 2002. Šestadvacetiletý stoper na šampionátu odehrál v základní sestavě všech šest zápasů včetně nedělního finále s Egyptem (2:1) a skóroval ve skupině proti Guinei Bissau a v semifinále proti Ghaně.

Ústřední postavou "Nezkrotných lvů" byl i jednadvacetiletý Bassogog. Útočník dánského Aalborgu, který ještě před dvěma lety nastupoval ve čtvrté americké lize, dal gól v semifinále s Ghanou.

Nejlepší tým šampionátu vybírala technická komise Africké fotbalové konfederace. Z vítězného Kamerunu se do ní vedle Ngadeua a Bassogoga dostal také brankář Fabrice Ondoa.

Nejlepší jedenáctka mistrovství Afriky v Gabonu:

Fabrice Ondoa (Kamerun) - Modou Kara Mbodji (Senegal), Ahmed Hegazy (Egypt), Michael Ngadeu (Kamerun) - Charles Kaboré (Burkina Faso), Daniel Amartey (Ghana), Bertrand Traoré (Burkina Faso), Christian Atsu (Ghana), Mohamed Salah (Egypt) - Christian Bassogog (Kamerun), Junior Kabananga (DR Kongo).

Reklama