Hlavní obsah

S Libercem si zahrál proti Alkmaaru, na jaře ale Pimpara posílí Ústí ve druhé lize

Ústí nad Labem

Na svém kontě má přes čtyřicet prvoligových startů v dresu Slovanu Liberec, za který si zahrál i evropské poháry. Poté fotbalový stoper Jiří Pimpara působil ve slovenské Podbrezové, Vlašimi a Viktorii Žižkov, odkud nyní zamířil do druholigového FK Ústí nad Labem. „Vracím se do známého prostředí a těším se na jarní sezónu,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz univerzální hráč, který zpravidla nastupuje na postu stopera, ale během liberecké štace hrál i v útočné linii.

Foto: Josef Pešout

Jiří Pimpara - nová posila fotbalistů Ústí nad Labem.

Článek

Jak se ohlížíte za svým angažmá v Liberci?

Vybavuji si jen pozitivní věci. Na Slovan mám dobré vzpomínky a hlavně na něj budu vzpomínat i v budoucnu. V letech 2013-2015 jsem si okusil a poznal první ligu, což byl můj sen. Na místě stopera jsem hrál třeba po boku Radka Kováče, pak Ericha Brabce a taky s Lukášem Pokorným, když začínal. Byli tam skvělí záložníci v čele s Davidem Pavelkou a další výborní hráči. Dal jsem dva góly v lize - proti Příbrami a v Teplicích.

A co Evropská liga?

To byla nejkrásnější záležitost. Postoupili jsme ze základní skupiny a zahrál jsem si tehdy na začátku jarní sezóny ve vyřazovací části i proti nizozemskému Alkmaaru. Na dvacet minut jsem šel do útoku. Sahali jsme po senzaci a s Evropskou ligou je spojen i můj největší fotbalový zážitek.

Pak jste ale překvapivě odešel na Slovensko.

Podbrezová, kterou převzal trenér Zdenko Frťala, v tamní první lize pro mě šťastná nebyla. Měl jsem určité představy, ale po devíti kolech všechno vzalo za své. Byl jsem na to upozorňovaný. Pak jsem chodil z Liberce na hostování po různých klubech a návrat do Slovanu nebyl na pořadu dne. Ani jsme se o tom nebavili.

Jak se seběhl váš nynější příchod do Ústí nad Labem?

Docela rychle. Ještě před pár dny jsem hrál a trénoval na Žižkově, kde jsem měl být na hostování z Liberce až do léta. Nakonec jsme se domluvili, že tam angažmá předčasně ukončím. Byl jsem rád za nabídku z Ústí.

Jaké máte první dojmy z ústeckého prostředí?

Už jsem tady kdysi působil. V novém zázemí stadiónu jsem se ocitl poprvé při středečním zápase s juniorkou Teplic. Mohu vyslovit jen slova chvály. Pocházím z Teplic, manželka je z Ústí, takže to tady znám a cítím se dobře. Těším se na fotbalové jaro.

Můžete porovnat Viktorii Žižkov s FK Ústí?

Oba celky jsou ve středu tabulky druhé ligy. Mají srovnatelné, kvalitní kádry a Ústí je možná i lepší. Druhá liga je vyrovnaná, každý může prohrát s každým. Stačí udělat úspěšnou sérii a hned se to projeví v tabulce.

Ústečtí začínají jarní část 4. března na půdě favorizovaného Baníku Ostrava. Bude to pro vás výjimečný duel?

Vzpomínám si, že při působení v Liberci jsme bojovali s Baníkem Ostrava každoročně v první lize. Samozřejmě mám v paměti i podzimní utkání se Žižkovem v Ostravě, kde jsme prohráli 0:1. Hraje se tam těžko, Baník je doma hodně silný. Máme z něj respekt, ale je to jarní start, a co bylo na podzim, se smazává. Vím, že kluci z Ústí na podzim doma s Ostravou prohráli, takže cítíme a chceme prokázat velkou motivaci

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG