Hlavní obsah

Bizarní způsob protestu! Ve Vietnamu reagovali na penaltu svébytným stylem

Protestovat proti odpískané penaltě se dá různými způsoby. Vztekat se, nadávat, vehementně přesvědčovat sudího o jeho omylu či úplně přestat hrát. A přesně tento postoj zaujali fotbalisté vietnamského klubu Long An v nedělním 6. kole tamní nejvyšší soutěže.

Protest hráčů Long An proti odpískané penaltě

 
Článek

Běžela už 90. minuta utkání mezi hráči z Ho Či Minova Města a Long An. Skóre ukazovalo nerozhodný výsledek 2:2 a klub z Ho Či Minova Města měl poslední útok. Z pravé strany přišel centr do velkého vápna, ve kterém po souboji s obráncem upadl domácí útočník. Rozhodčí neváhal a ukázal na značku pokutového kopu, což velmi nelibně nesli hostující hráči.

Okamžitě se rozzuřili, a na protest zcela přestali hrát. Většina hráčů si stoupla k lavičkám, odkud sledovala brankáře, který nařízené penaltě čelil osobitým způsobem. V době kopu se proti střelci otočil zády a bylo mu zcela jedno, že inkasoval.

Rozhodčí vzhledem k dlouhým prodlevám nastavil dalších deset minut. Hráči Long An už ale vůbec nejevili zájem o hru. Soupeři odevzdali balón a nechali si dát další dvě branky. Po závěrečném hvizdu zamířili hned do kabin. Po prohře 2:5 tak nadále zůstávají poslední, klubu z Ho Či Minova Města patří osmé místo mezi čtrnácti účastníky nejvyšší vietnamské ligy.

Reklama

Související témata: