Hlavní obsah

Čínští boháči ostrouhali! Wenger odmítl rekordní nabídku

Londýn

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger podle britských médií odmítl lukrativní nabídku z Číny, která by z něj udělala nejlépe placeného kouče světa. Sedmašedesátiletý Francouz chce minimálně do konce sezóny zůstat u londýnského týmu, kde mu v létě končí smlouva.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Kouč fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger údajně odmítl lukrativní nabídku z Číny.

Článek

Nejmenovaný čínský klub Wengerovi údajně nabídl za rok 30 miliónů liber (asi 951 miliónů korun), což je dvojnásobek platu nejlépe vydělávajícího trenéra současnosti Pepa Guardioly z Manchesteru City. Wenger si přijde zhruba na osm miliónů liber ročně.

Zkušený trenér, který vede Arsenal už od roku 1996, chce o případném prodloužení kontraktu s vedením londýnského klubu jednat až v březnu nebo dubnu. O konci kariéry rodák ze Štrasburku neuvažuje a ujistil, že v příštím ročníku určitě bude trénovat.

Wenger je v posledních letech pravidelně pod palbou kritiky, která zesílila po únorovém debaklu 1:5 na hřišti Bayernu Mnichov, po němž je Arsenal s českým brankářem Petrem Čechem blízko vyřazení opět v osmifinále Ligy mistrů. Kanonýři se také propadli na čtvrté místo anglické ligy, v níž čekají na mistrovský titul od roku 2004.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň