Hlavní obsah

Messi i Ronaldo pohořeli. V Americe touží po jiné hvězdě!

New York

Zajímavý průzkum udělala americká televize ESPN. Pod rouškou anonymity vyzpovídala 140 hráčů z 21 týmů Mayor League Soccer (MLS), tedy z nejvyšší fotbalové ligy, kterých se ptala na to, jakého fotbalistu z jiných soutěží by nejraději uvítali. Nečekejte ani Lionela Messiho, nebo Cristiana Ronalda, nejskloňovanějším jménem byl Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic z Manchesteru United slaví gól v zápase Evropské ligy.

Článek

Pětatřicetiletého Švéda by si v MLS dokázalo představit 22% respondentů. „Je to dobrá reklama. Na SportsCenteru (sportovní stanice) by byl skoro denně," pravil pro ESPN jeden nejmenovaný hráč.

Řada oslovených se také domnívá, že povaha rodáka z Malmö by ligu dokázala obohatit. „Jsem toho názoru, že Zlatan je osobnost a mohl by se stát tváří soutěže. Navíc je vtipný a umí jednat s médii," pravil další.

Jako Napoleon

Sám hráč se přesunu do zámoří nebránil. V listopadu koketoval s myšlenkou, že by v MLS uzavřel svou bohatou kariéru. „Je to možnost. Dokážu si to představit úplně stejně jako působení v Evropě. Hodně lidí zůstává celou kariéru na jednom místě, já ale cestuji jako Napoleon a dobývám každou zemi, kde hraju fotbal. Taky chci zkusit to, co on nedokázal - dostat se přes Atlantik a podmanit si Spojené státy americké," prohlásil dříve.

Za forvardem Rudých ďáblů skončil v hlasování druhý Messi s 20%, třetí byl se 17% Ronaldo. „Jejich jména jsou zřejmá, ale myslím, že více lidí mohlo říci Neymara, protože je mladší takže by tu mohl hrát ještě klidně 10 let," pravil na jejich adresu další z respondentů.

Jediný tým, kdo se tohoto průzkumu nezúčastnil, byl New York City.

Reklama

Související témata: