Hlavní obsah

FAČR jedná s televizí o přenosech z regionálního fotbalu! Je to i o nižších soutěžích, říká Pelta

Praha
Aktualizováno

Televizní kamery, reklamní banery kolem hřiště, rozhovory s hráči a trenéry, pozápasová tiskovka. Projekt s názvem Dneska první liga měl na podzim velký úspěch, Středočeský fotbalový svaz v něm bude pokračovat i na jaře. Na akci, popularizující fotbal na vesnici, nyní reaguje Fotbalová asociace ČR. Připravuje projekt, který regionální fotbal dostane do vysílání České televize. Prostřednictvím přímých přenosů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf FAČR Miroslav Pelta.

Článek

Projekt Dneska první liga, zápas v Sokolči

Projekt Dneska první liga, zápas v Kondraci

Projekt Dneska první liga, zápas v Tišicích

"Jsme v jednání s Českou televizí, na jaře by měla odvysílat přímé přenosy z regionálního fotbalu," uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. „Fotbal přece není jen o první lize, ale i o nižších soutěžích," doplnil šéf FAČR Miroslav Pelta.

Jde o trochu jiný projekt než je Dneska první liga, kdy utkání doprovází show. Má však stejný cíl: zpopularizovat fotbal v menších místech. „Není možné, aby lidi odcházeli ze zápasů naštvaní. Chci, aby byli spokojení. A z utkání v rámci projektu Dneska první liga odcházeli šťastní, přestože domácí tým pokaždé prohrál. Přišli se pobavit, to se jim splnilo," dodal Miroslav Liba, který na pondělní valné hromadě Středočeského krajského fotbalového svazu obhájil pozici předsedy.

Právě on se svými spolupracovníky akci Dneska první liga ve „svém" kraji spustil. Program startuje 30 minut před výkopem, o zábavu mimo trávník se stará Jakub Kohák. Poločasové a pozápasové interview má v gesci zkušený komentátor Pavel Čapek. Každý z týmů dostane svého patrona (ve třech vybraných podzimních destinacích 1. A a 1. B třídy, v Tišicích, Kondraci a Sokolči, jimi byli například Horst Siegl nebo Jiří Jarošík). Vyvrcholením akce je večerní tiskovka u piva, kterou moderuje Kohák.

Pelta: Budu podporovat Berbra i Libu

Zápasy rozhodují výhradně ženy. „Po známé kampani Ratajová, kdy prvoligovou asistentku odeslal jistý hráč ke sporáku, jsme si řekli, že nám holky odpískají všechna utkání. Nám totiž holky ve fotbale nevadí," podotkl Liba, který vykonává také funkci delegáta FAČR i UEFA.

Pokud Pelta v červnu obhájí svůj předsednický post, rád by Libu viděl ve výkonném výboru FAČR. „Budu podporovat nadále Romana Berbra na místopředsedu. A také budu podporovat Miroslava Libu, aby se stal novým členem výkonného výboru," prohlásil v pondělí Pelta.

Reklama