Hlavní obsah

Lavi to věděl snad už před lety. Sparťani si přišli pro Radu. Nad zlato? Za okno, pro Straku!

Prha

Těžce zkoušené sparťanské duše dostávají zabrat. Příchod trenéra Petra Rady není - alespoň podle mnohých vyjádření na sítích - brán jako pozitivní zpráva. Ale na jejich nedostatek si už snad mohli příznivci Křetínského klubu zvyknout...

Pražské derby 13.4.2013 - RADA Video: Jakub Štáfek

 
Článek

Na internetu lze nalézt ledacos. Třeba i scénku, kterou coby pozvánku na derby slavných S kdysi vytvořil Jakub Štáfek, neboli Lavi, dnes hrdina fotbalového seriálu Vyšehrad. Působí teď snad ještě komičtěji než v době vzniku.

Opírá se o slovní hříčky a realitu jara roku 2013. Vedle Štáfka se v ní ukázal i Jiří Panzner a také Pavel Novotný coby fanda Slavie.

„Přišli jsme pro R(r)adu," halekala dvojice sparťanů na slávistu. Ten se s koučem, tedy jeho obrázkem, lehce loučil. Ale sparťani vše obrátili v žert.

"Tak si ho dejte za okno. Pro Straku," zněla nakonec odpověď slávisty. Rada tehdy vedl Slavii k sedmému místu. Červenobílí skončili za mistrovskou Plzní ještě dál než v onom ročníku druhá Sparta

Kdopak by se tehdy nadál, že si sparťané pro Radu opravdu přijdou a udělají z něj jednoho z mála trenérů, který ve své kariéře vedl oba slavné kluby.

Reklama

Související témata: