Hlavní obsah

Nabídka Interu a tanec miliónů českou hvězdu nevzrušují. Zatím

Praha

Milánský Inter je ochoten zaplatit balík - 25 miliónů eur, tedy přes 700 miliónů korun. Český mladík Patrik Schick okouzlil sportovního ředitele Nerazzurri Piera Ausilia natolik, že je ochoten janovské Sampdorii sumu poukázat na účet a ještě tam nechat hráče další rok na hostování. Třiadvacet zápasů, v nichž se Schick v Serii A objevil, a sedm gólů, které v nich dal, je vizitkou, na kterou Inter slyší. „Pro mě není přestup aktuální téma, takže se o něj vlastně ani nestarám,“ tvrdí Schick.

Foto: Simone Arveda, ČTK/AP

Jak dlouho ještě bude Patrik Schick (v popředí) radostně juchat v Sampdorii...?

Článek
Fotogalerie

Fotbalista roku

Dorazil za českou fotbalovou reprezentací i se zhmožděným kotníkem, neboť po dvaadvaceti minutách v nedělním duelu italské ligy se zranil a z trávníku odkulhal, ale rozhodně žhavějším tématem než Schickův start v nedělním kvalifikačním utkání v San Marinu je jeho další budoucnost.

Zájem milánského Interu všechno vyprovokoval. Oněch 25 miliónů eur, které jsou ochotni Nerazzurri za český Talent roku 2016 zaplatit, umocnil. Vždyť Schick odcházel v létě do Itálie pomalu inkognito, protože málokdo věřil, že by se v Serii A prosadil. A navíc tak rychle.

Start v Itálii? Bylo to těžké

„Začátky byly skutečně těžké. Neuměl jsem jazyk, nikoho neznal, moje herní vytížení nebylo právě optimální. Ani s trenérem jsem to neměl snadné," přiznává Schick, o kterého jeho Sparta prakticky nestála.

Proto ho poslala na hostování do Bohemians, kde začal pravidelně nastupovat a střílet góly, jimiž si řekl i o místě v reprezentační jednadvacítce úspěšně bojující o postup na evropský šampionát této věkové kategorie. Proto ho v létě prodala za čtyři milióny eur do Sampdorie Janov.

„Chtěl jsem sám sobě dokázat, že jsem schopen překonávat překážky, které mám v cestě," vysvětluje Schick, čím se mu podařilo přesvědčit trenéra Giampaola.

Povedlo se mu to. I proto si ho kouč Sampdorie schovává na lavičce jako svůj poklad a do zápasů ho nasazuje až v jejich průběhu.

„Nechávám ho na schválně lavičce schválně, protože ho chci tady mít i příští sezónu a oni by mi ho prodali," vysvětloval trenér Giampaolo, proč se Schick neobjevuje v základní sestavě a jen střídá.

„Mám jeho důvěru, stal jsem se pro něho jistotou. Pochopitelně i díky gólům," potvrzuje Schick, že skutečně neuvažuje o odchodu.

V Janově mě mají rádi

„Mám smlouvu v Sampdorii, takže přestup pro mě není aktuální téma. Cítím, že mě v Janově mají rádi, takže bych nerad mluvil o odchodu. Soustředím se na výkony na hřišti a pak třeba nějaké nabídky skutečně přijdou," ujišťuje, že v Kolumbově městě zakotvil a jinam se mu zatím nechce.

A v reprezentačním áčku by samozřejmě rád zakotvil natrvalo, i když nedělní kvalifikace proti San Marinu o postup na světový šampionát 2018 v Rusku mu k tomu zřejmě nepomůže.

„Zranění sice není vážné, ale nevím, jak bude kotník vypadat v příštích dnech," pochybuje Schick, že by v Serravalle mohl nastoupit a k jednomu reprezentačnímu gólu nějaký další přidat.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články