Hlavní obsah

Dostane držitel Zlatého míče laso z Liberce? Bral bych ho všemi deseti, ujišťuje majitel Slovanu

Jablonec

Když před časem dostal Pavel Nedvěd otázku, koho z českých mladých fotbalistů by doporučil Juventusu Turín, odpověděl nevím. Teď je situace jiná. „Vyrůstá nám dobrá generace hráčů. Mají potenciál stát se hvězdami. Ale žádné jméno ze mě nedostanete, to by pak ti hráči byli dražší,“ usmívá se viceprezident italského velkoklubu na našem videu. Majitel Slovanu Liberec Ludvík Karl se pak v úterý nechal slyšet, že by Nedvěda okamžitě bral ve svém klubu.

Pavel NedvědVideo: Sport.cz

 
Článek

Pozitivně mluví i o třech Češích, kteří v současnosti v italské lize hrají. „ Schick, Krejčí i Jankto podávají skvělé výkony. Mají dobře našlápnuto, můžou udělat ještě větší kariéru, " říká držitel Zlatého míče z roku 2003.

Včera byl Pavel Nedvěd na vyhlašování ankety Fotbalista roku, dnes si v Jablonci vyzkoušel, jaké to je, stát u lisu. Vyrazil si svoji minci. A zvládl to skvěle. „Dostal jsem dobré instrukce, nebyl problém. Je to ale trochu zvláštní pocit vidět svoji tvář na minci," přiznává. Pro všechny přítomné byl hvězdou číslo jedna. Každý se s viceprezidentem Juventusu chtěl vyfotit, nebo získat jeho autogram.

Zvěčnit se s ním přišel i šéf Slovanu Liberec Ludvík Karl. „Zlanaříte ho do Slovanu,?" zaznělo z hloučku postav, čekajících na podpis hvězdy. „Bral bych pana Nedvěda všemi deseti, ale ne už jako fotbalistu," smál se Karl, který si setkání s jedním z nejlepších českých fotbalistů historie prý nemohl nechat ujít. „Je to přece legenda, navíc je to skvělý člověk," podotkl Karl.

Reklama