Hlavní obsah

Neskutečné! Ve fotbale simulují už i rozhodčí, hvězda od něj viděla červenou kartu

Simulování do fotbalu nepatří, ale na to, že sebou práskne sem tam o zem fotbalista bez cizího zavinění, jsou fanoušci celkem zvyklí. Ale aby simuloval rozhodčí, to tu mnohokrát nebylo. V Brazílii se ale jeden takový filuta s píšťalkou našel a někdejší hvězdě Porta či Sevilly ukázal červenou kartu.

Simulující rozhodčí

 
Článek

Bývalý brazilský reprezentant Luis Fabiano zažil ve fotbale ledacos, ale aby viděl během pár sekund žlutou a červenou kartu, to se útočníkovi týmu Vasco Da Gama stalo poprvé. V brazilské lize, během duelu s Flamengem, za stavu 2:2 nejprve uklouzl a v pádu zastavil soupeře. Za tenhle faul viděl žlutou kartu.

Zkušeného útočníka to rozzuřilo a šel si to vyříkat z očí do očí s rozhodčím. Měl pocit, že jen zakopl a chtěl na to sudího upozornit, že šlo o nešťastnou náhodu a nikoliv hrubý faul. Jenže to směrem k arbitrovi přehnal. Tváře obou mužů dělily jen milimetry, podle záběrů z videa to dokonce vypadalo, že se obě hlavy dotkly. Sudí ovšem zavrávoral tak, jako by dostal od útočníka hlavičku. Udělal pár kroků zpět, klopýtal, jen tak tak, že se neporoučel k zemi. A nakonec vytasil červenou kartu.

Fabiano, který dal za Brazílii 28 gólů v 45 zápasech, nemohl uvěřit vlastním očím, stejně jako jeho spoluhráči. Poskakoval kolem sudího a prstem mu šermoval před obličejem. Své si sudí vyslechl i od Fabianových spoluhráčů. Vyloučený útočník se pak s pocitem křivdy poroučel z trávníku, jinak to skončit zkrátka nemohlo. Po utkání však před novináři mluvil jasně o tom, že rozhodčí simuloval.

Opět se potvrdilo, že simulování kazí tak krásný sport, jakým je fotbal. Smutné je, když se k filmujícím hráčům přidávají ještě rozhodčí.

Reklama

Související témata: