Hlavní obsah

Kapitán argentinské reprezentace Lionel Messi vynechá čtyři zápasy kvalifikace MS

Aktualizováno

Mezinárodní fotbalová federace FIFA potrestala kapitána argentinské reprezentace Lionela Messiho. Hvězdný útočník Barcelony podle televizních záběrů ve čtvrtečním kvalifikačním duelu proti Chile, které rozhodl proměněnou penaltou, urážel rozhodčího a teď kvůli tomu vynechá čtyři zápasy kvalifikace MS.

Foto: Gustavo Garello, ČTK/AP

Argentinec Lionel Messi vstřelil v utkání kvalifikace o postup na MS 2018 proti Chile z penalty vítězný gól a mohl mít radost. Během utkání se ale často zlobil.

Článek

Proti trestu se může pětinásobný nejlepší fotbalista světa odvolat. "Musíme se proti tomu rozhodnutí odvolat a uvidíme, jak to půjde," řekl šéf argentinské reprezentace Jorgge Miadosqui. "Jsme ale naštvaní a smutní, protože (Messi) teď nebude s týmem," dodal.

Incident se neobjevil v zápisu o utkání, které Argentinci v Buenos Aires vyhráli 1:0. Messiho v závěru naštvala signalizace asistenta rozhodčího, jenž upozornil na jeho faul. Devětadvacetiletý kanonýr rozhodil rukama a na muže s praporkem křičel. Po zápasu mu odmítl podat ruku.

Messi dostal kromě zastavení činnosti i peněžitý trest. Musí zaplatit deset tisíc švýcarských franků, zhruba čtvrt miliónu korun. Nad pokutou nejspíš mávne rukou, ale zastavení činnosti ho bude hodně mrzet.

Argentina, které v tabulce jihoamerické kvalifikační skupiny patří třetí místo, dnes hraje další zápas s Bolívií. Rodák z Rosaria zmešká také duely s Uruguayí, Venezuelou a Peru a vrátit se může až v říjnu na závěrečné kvalifikační střetnutí s Ekvádorem.

Reklama

Související témata: