Hlavní obsah

Rozhodčí popletl pravidla a vyvolal pozdvižení!

Newcastle

Neznalost pravidel se u fotbalových rozhodčí někdy přihodí. Většinou jde ale o nižší amatérské soutěže. O velké pozdvižení se ovšem postaral sudí Keith Stroud v zápase druhé nejvyšší anglické ligy. Ve středečním duelu mezi Newcastlem United a Burtonem nařídil za předčasné vběhnutí do vápna při penaltě nepřímý kop pro soupeře. Připravil tak domácí o velkou šanci skórovat.

Špatné rozhodnutí anglického sudího Keitha Strouda

 
Článek

Incident se odehrál ve 29. minutě. Hlavní rozhodčí Keith Stroud nařídil po faulu pokutový kop pro Newcastle, k němuž se postavil útočník Matt Ritchie. Sedmadvacetiletý forvard ho proměnil a běžel se radovat s fanoušky. Nicméně sudí si všiml, že jeho spoluhráč Dwight Gayle předčasně vběhl do pokutového území, a proto gól neuznal. Místo toho, aby nechal penaltu opakovat, ale celou výhodu standardní situace otočil ve prospěch Burtonu.

„Rozhodčí pískl pro Burton volný kop a penalta se NEBUDE opakovat. Neuvěřitelné!" objevilo se okamžitě na twitteru Newcastlu. Na stejné sociální síti zareagoval i Burton.„Matt Ritchie skóroval.... Tak nakonec ne. Keith Stroud neuznal gól. Máme volný kop."

K verdiktu se vyjádřila i komise rozhodčích, která uznala, že Stroud udělal špatné rozhodnutí. „Volný kop pro Burton byl nařízen nesprávně. Podle pravidel se měl opakovat pokutový kop. Bohužel rozhodčí se spletl. Všichni sudí jsou naštvaní za ztrátu koncentrace a omlouvají se za chybu."

Po utkání, ve kterém Newcastle nakonec zvítězil 1:0, se o svůj názor podělili i oba trenéři. „Sami jste to viděli. Je spoustu odborníků, kteří to budou analyzovat, já už o tom s rozhodčím mluvit nebudu. Stejně nemůžu změnit to, co se stalo," pravil kouč domácích Rafael Benítez. „Pro mě to byl důležitý zápas. Hráči předvedli hodně pozitiv, Ritchie se báječně trefil a bohužel se bavíme o tomhle," dodal na pozápasové tiskové konferenci.

Jeho protějšek Nigel Clough se k celé situaci také nechtěl příliš vyjadřovat. „Nemyslím si, že řešit penaltu na prvním místě je správné. Jsem rád, že to nebyl klíčový okamžik střetnutí, protože nechci, aby kontroverzní rozhodnutí zápasy rozhodovaly."

Newcastle je po čtyřiceti kolech The Championship první s 84 body, Burton nasbíral o čtyřicet bodů méně a patří mu 19. příčka z 24 účastníků.

Reklama

Související témata: